Connect with us

Kultura

Brodski kvartet svira muziku Isidore Žebeljan

Foto: Promo

Brodski kvartet, jedan od vodećih kamernih ansambala na svetskoj muzičkoj sceni, nastupiće 18. juna u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ovaj kamerni ansambl sa višedecenijskom tradicijom, na koncertu na Kolarcu nastupa u sastavu Krisija Osostovič (Krysia Osostowicz, violina), Ijan Belton (Ian Belton, violina), Pol Kesidi (Paul Cassidy, viola) i Džeklin Tomas (Jacqueline Thomas, violončelo). Kvartet nosi ime velikog ruskog violiniste i pasioniranog kamernog muzičara Adolfa Brodskog, kome je Čajkovski posvetio svoj Violinski koncert.

Na koncertu će biti izvedena dela Isidore Žebeljan koja je godinama sarađivala sa ovim kvartetom.

Gosti koncerta su klarinetista Žoan Enrik Ljuna (Joan Enrik Lluna), sopran Aneta Ilić, pijanista Vuk Božilović, oboista Borislav Čičovački, kontrabasista Damjan Milosavljević, Darko Karliček na udaraljkama i dirigent Premil Petrović.

Osnovan 1972. godine, Brodski kvartet je do danas nastupao na vodećim svetskim koncertnim pozornicama i osvojio brojna priznanja širom sveta zahvaljujući energiji i sviračkom umeću.

Brodski kvartet je Isidorinoj muzici najodaniji internacionalni ansambl, koji ovim koncertom počinje međunarodnu turneju posvećenu Isidorinom stvaralaštvu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Gitarista Tomi Emanuel 9. novembra u Novom Sadu

Foto: Promo

Australijski gitarista Tomi Emanuel (Tommy Emmanuel) održaće koncert 9. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, saopštili su organizatori iz Gitar (Guitar) art festivala (GAF).

Koncert „legende svetske gitare“ biće prilika da čujemo Emanuelove numere koje su „bogate zrelim melodijama i radošću uhvaćenom u trenutku“, naveo je GAF.

„Radost je uvek prisutna jer ja za njom tragam u muzici. Videti iznenađenje u očima ljudi je vredno življenja i rada. Ne mogu a da ne sviram ljudima sa svim srcem koje je preplavljeno radošću zato što se nalazim u trenutku za koji sam celoga života radio“, naveo je Emanuel.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu