Connect with us

Politika

Britanski ambasador u Prištini: „Vreme da Kosovo zvanično predloži nacrt statuta ZSO“

Photo: Unsplash

Britanski ambasador u Prištini Nikolas Ebot izjavio je da je vreme da Kosovo zvanično predloži nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

Vreme je da Kosovo zvanično predloži nacrt statuta za ZSO, nadovezujući se na viziju koju je kosovski premijer Aljbin Kurti izneo prošle nedelje, u skladu sa kriterijumima Evropske unija, rekao je Ebot.

On je izjavio da će ove nedelje Prištinu obići „mnogi važni posetioci“, navodi KoSSev.

Ebot je rekao da saveznici Kosova žele da vide napredak u normalizaciji odnosa sa Beogradom i da kao korak koji vodi normalizaciji vidi razgovore o statutu za formiranje ZSO.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu