Connect with us

Covid19

Britanac zaražen koronom preminuo posle godinu dana

Photo: Pixabay

Prvi Britanac zaražen korona virusom preminuo je godinu dana nakon što se oporavio, a njegovo telo našle su kolege u kampusu u Velsu.

Konor Elis Rid, dvadesetšestogodišnji student kineskog jezika, smatra se prvim Britancem koji se zarazio korona virusom. Zarazio se u novembru 2019. godine dok je živeo i radio kao učitelj u školi u kineskom Vuhanu, pišu britanski mediji.

Iako se oporavio od kovida-19, u novembru 2020. godine prijatelji su pronašli njegovo beživotno telo u sobi u univerzitetskom kampusu Bangor u Velsu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti bilo respiratorni zastoj zbog bronhopneumonije nastale kao posledica upotrebe toksičnih droga.

Dok je bio zaražen u Vuhanu, epicentru korona virusa, Rid je vodio dnevnik u kojem je podelio svoja iskustva skoro jednomesečne borbe s virusom. On je napisao da mu je stanje prvih deset dana bilo veoma teško, da bi se sve dodatno pogoršalo dvanaestog dana.

–  Mislio sam da je prošao onaj problematičan period, ali je tek tada započela noćna mora. Otežano sam disao, stalno sam morao da idem u toalet. Znojio sam se i drhtao. Nisam mogao da udahnem, gušio sam se. Kada dišem zvučim kao da neko gužva papirnu kesu. Mislio sam da je to to, da nema povratka –  napisao je Rid.

Nakon 24. dana bolest je popustila pa se Rid vratio na posao.

Ubrzo je otputovao u Austaliju da poseti porodicu, a nakon toga se vratio u Vels da nastavi studije kineskog jezika i lingvistike.

Covid19

Manje od 900 novozaraženih: Preminulo 12 ljudi

Tokom poslednja 24 časa zabeleženo je još 841 novozaraženih korona virusom.

Od posledica ovog virusa preminulo je dvanaest ljudi.

Na bolničkom lečenju nalazi se 261 pacijenata, dok je na respiratorima 18.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu