Connect with us

Politika region

Boško Obradović o vlasti u Beogradu: „Opozicija treba da formira prelaznu gradsku vlast, oročenu na dve godine“

Foto: Unsplash

Lider Dveri Boško Obradović poručuje da opozicija treba da formira prelaznu gradsku vlast, oročenu na dve godine, sa zadatkom da se zaustavi Vesićev lopovluk, saobraćajni i urbanistički haos i uvede red. To dugujemo Beograđanima, koji su smenili Vesićev koruptivni režim.

On je odgovarajući na pitanje Danasa, kako će Patriotski blok nastupati u Skupštini grada u kojoj ima četiri mandata, kratko rekao da će o svim daljim koracima odbornika Srpskog pokreta Dveri obavestiti javnost, tek kad se budu znali konačni izborni rezultati, jer izborni proces nije okončan.

SNS i SPS su izgubili većinu u Beogradu. Opozicija treba da formira prelaznu gradsku vlast, oročenu na dve godine, sa zadatkom da se zaustavi Vesićev lopovluk, saobraćajni i urbanistički haos i uvede red. To dugujemo Beograđanima koji su smenili Vesićev koruptivni režim, ukazuje Obradović.

Osim Obradovića, na sastanak sa koalicijom Ujedinjeni za pobedu Srbije, pozvani su i lista Ajmo ljudi, koalicija Moramo, koalicija NADA i Zavetnici.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Miloš Vučević: „Spremni za razgovore s opozicijom o izborima, obavezni vojni rok nije sada na dnevnom redu“

Photo: Unsplash

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević je izrazio spremnost za razgovore s opozicijom o izborima.

„Spremni smo da razgovaramo o postizanju poltičkog dogovora oko izlaska na biralište“, rekao je Vučević, koji je i ministar odbrane, za Poltiku.

On je rekao i da datum održavanja izbora nije najvažniji. „Da li do kraja godine, ili početkom sledeće, ne mislim da je navažnije pitanje već da imamo minimum političkog konzenzusa da idemo na izbore, ako je to put za smirivanje tenzija ili proveru legitimiteta vlade. Ali i proveru opozicije, kako stoji među biračima“, kazao je Vučević.

Deo proevropske opozcije je zatražio održavanja vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka ali da to „nije sada na dnevnom redu“.

„Rekao sam da sam za to (obavezni vojnog rok). Pitanje je sada da li je to šest nedelja, tri ili šest meseci“, kazao je on za Politiku.

Dodao je da su priremljeni svi neophodni dokumenti, te ukazao da je, na kraju, neophodna poiitička odluka.

„U ovom trenutku to nije na dnevnom redu“, kazao je Vučević.

Dodao je da je potrebno oko godinu dana da se podignu kapaciteti za prihvat ljudi, imajući u vidu da je Srbija, kako je kazao, „izgubila 12 ili 13 generacija vojnika od kada je suspendovan vojni rok“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu