Povežite se sa nama

Politika region

Boško Obradović (Dveri): „Krajnje je vreme za smenu Zorane Mihajlović“

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da ostavka Milorada Grčića, bivšeg direktora EPS-a, nije dovoljna da bi pokrila odgovornost za brojne havarije i kolaps u elektroenergetskom sistemu Srbije.

– Tražimo i političku odgovornost nadležnog ministra, a to je Zorana Mihajlović, koju je Grčić nazvao agentom stranih zapadnih interesa i kriminalcem, koji ima poslovne kombinacije u Vladi Srbije, kazao je Obradović.

– Kako takav ministar i dalje može da ostane u Vladi? Zorana Mihajlović je i najveći zastupnik „Rio Tinta“ u Srbiji i glavni njihov lobista u Vladi zajedno sa Anom Brnabić, što je drugi razlog za njenu hitnu smenu. Posebno je pitanje, ko će od njih sa vlasti krivično i materijalno da odgovor za štetu nanetu Kolubari i EPS-u – zaključio je Obradović.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar dolaze na Kosovo radi narednih koraka u dijalogu Kosovo-Srbija

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviće na Kosovu od 31. januara do 2. februara, u cilju daljeg napretka u dijalogu Kosovo Srbija.

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini, oni će se sastati sa političkim rukovodstvom Kosova, liderima političkih partija, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Glavna svrha posete je razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, uz podršku EU i SAD. Specijalni predstavnik EU Lajčak će se, takodje, sastati sa predstavnicima civilnog društva i posetiti zajednički prelaz Mutivode“, navodi se u saopštenju.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenir (Jeff Hovenier) ocenio je da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovo.

„Moj tim i ja jedva čekamo specijalnog predstavnika Eskobara na Kosovu sledeće nedelje. Napredak u dijalogu uz podršku EU ostaje najbolji način da se osigura da kosovski lideri mogu da održe svoja obećanja građanima i da Kosovo bude priznato i da mu se dodeli mesto, koje mu pripada“, napisao je on.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu