Connect with us

Investiranje

Bitkoin u poslednja 24 sata opao 4 %, ethereum opao 6 %

Foto: Unsplash

Najpoznatija kriptovaluta na svetu – bitkoin, zabeležio je u poslednja 24 sata pad od skoro 4 %, pa je cena ovog digitalnog novčića jutros pala ispod 38.000 dolara. Pad je nastavljen tokom dana sve na 36.700 dolara, koliko je vredeo oko 16 h.

Tržišna kapitalizacija bitkoina iznosi 790 milijardi dolara.

Ethereum, druga najpopularnija digitalna valuta, zabeležila je pad od 6 % i njegova cena se trenutno kreće oko 2.250 dolara.

I ostale vodeće kriptovalute jutros su „u crvenom“, pošto su minus zabeležili i Binance Coin, Cardano, Dodžkoin.

Bitkoin je juče zabeležio značajan pad nakon sednice američke centralne banke, kada je Fed najavio podizanje kamatne stope, uz očekivanje veće inflacije.

S druge strane, kompanija Dženeral Motors pridružila se Tesli Ilona Maska i najavila da će početi da prihvata kriptovalute za kupovinu svojih vozila.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Investiranje

Tomislav Momirović: „U narednim mesecima završavamo deonicu puta Novi Beograd-Surčin“

Foto: Pexels

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da će u narednim mesecima biti završena brza saobraćajnica, deonica puta Novi Beograd – Surčin, dužine 7,9 kilometara, koja je glavna veza sa autoputem „Miloš Veliki“.

„U prethodnim danima napravljen je neverovatan progres na ovom projektu, a s obzirom na to da ulazimo u samu završnicu moramo krenuti da radimo u dve smene, jer izgradnjom ove saobraćajnice otvara se bolja perspektiva i za Novi Beograd i za Surčin, kao i za grad Beograd“, rekao je Momirović prilikom obilaska radova na izgradnji dela autoputa E-763, navodi se u saopštenju.

Ta deonica je vredna 58 miliona evra, a izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu