Povežite se sa nama

Kultura

BINA u septembru  – Letnja filmska škola

Objavljeno

on

Foto: Promo (BINA)

Od 17. do 26. septembra 2021. godine, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA realizuje desetodnevnu filmsku školu u okviru međunarodne platforme Future Architecture.

Ovogodišnji program platforme nosi naziv “Pejsaži brige/ Landscapes of Care” a filmska škola BINE “Kad bi ovi zidovi govorili/If These Walls Could Talk” biće posvećena zgradi Doma štampe.

Cilj škole je da se polaznici upoznaju sa objektom, njegovom arhitekturom, istorijom, sadržajima i korisnicima i u kratkoj filmskoj formi (do 3 minuta) daju svoj doživljaj/viđenje, komentar trenutnog stanja ili sugestiju njegovih potencijala u budućnosti. Škola podrazumeva mentorski pristup kroz proces istraživanja i produkcije filma/video rada i obuhvata radionice, predavanja, projekcije, Q&A sesije, grupni i individualni rad, snimanje na lokaciji, montažu i obradu zvuka, kao i završnu javnu prezentaciju produciranih filmova/video radova.

Škola je namenjena studentima i profesionalcima iz oblasti arhitekture, urbanizma, audio-vizuelnih umetnosti, kao i drugim pojedinacima mlađim od 35 godina iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije, a koji su zainteresovani za istraživanje u polju filma i arhitekture. Program letnje škole je dvojezičan (srpski i engleski jezik).

Prijave su otvorene do 4. jula na ovom linku. O rezultatima konkursa, koji će biti objavljeni najkasnije do 19. jula, kandidati će biti obavešteni putem mejla.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Preminuo glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz „Mućki“

Objavljeno

on

Foto: Printscreen (Youtube)

Britanski glumac Džon Čalis, koji je najpoznatiji po ulozi Bojsija u kultnoj seriji Mućke, preminuo je sa 79 godina.

Kako prenosi BBC, njegova porodica je rekla da je umro mirno u snu, nakon duge bitke sa rakom.

Uvek će biti voljen zbog Bojsija. Ostavio je za sobom veliko nasleđe, koje će nastaviti da donosi zadovoljstvo i izaziva osmehe još mnogo godina – navela je Čalisova porodica u saopštenju.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je krajem avgusta saopštio da je Čalis podneo zahtev da postane državljanin Srbije.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu