Connect with us

Književnost

Bestseler Njujork tajmsa „Nestala“ u prodaji

Foto: Promo

Roman „Nestala“ autorke Rejčel Hokins je priča o ljubavi, strasti, ambiciji, opsesiji, obmani i misteriji, puna neočekivanih obrta.

Koliko očajni možemo biti da ostavimo prošlost iza sebe i u trenu je spalimo? Upoznajte Džejn!

Neke su kuće toliko lepe da životi „ljudi koji u njima žive deluju jednostavno savršeno. To je slučaj i sa Tornfildom, ekskluzivnim kvartom u Berminghamu u Alabami, gde život teče južnjački sporo, između trač-partija i dobrotvornih događaja. Džejn se nekako našla tamo, iako dolazi iz sasvim drugog sveta.

Džejn je usamljena žena u potrazi za nečim ispunjavajućim u svom životu. Kada upozna šarmantnog udovca Edija, vlasnika najlepše kuće u kraju, shvata da može da ima mnogo više: brižnog muškarca i život za kakvim je oduvek čeznula. Edi joj pruža sve o čemu je sanjala, prelep dom, sigurnost i stabilnost. Međutim, strašne tajne prete da izbiju na površinu. U plavim očima ovog čoveka Džejn vidi senke od kojih je podilazi jeza. Usta su dobra u laganju, ali oči govore istinu.

Stojimo ovde, s rukom u ruci, ali nismo zajedno. Između sveta Edija Ročestera i mene zjapi ogromna provalija.

Duh prelepe Bee, Edijeve prve supruge koja je nestala, lebdi u kući i u pogledima i šaputanjima komšija. Ali Džejn ne treba da se plaši duhova. Nešto strašnije vreba unutar tih zidova. Nešto što neće samo stajati i gledati.

I baš kada je njena nova, sjajna budućnost nadohvat ruke, sve se ruši kad otkrije zastrašujuću istinu.

Odmah nakon objavljivanja, roman se našao na bestseler listi Njujork tajmsa i Ju-Es-Ej tudeja. Status jedne od najiščekivanijih knjiga za 2021. godinu dodelili su joj: CNN, PopSugar, Vulture i mnogi drugi. Triler „Nestala“ potražite na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” u SKC-u Kragujevac

Foto: Promo (BIGZ)

U petak, 29. septembra u 19 sati održaće se promocija knjige „Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” autora Uroša Milivojevića.

Na tribini u Kontakt galeriji SKC-a učestvuju autor knjige, istoričar Uroš Milivojević i muzejski savetnik Nenad Đorđević. Razgovor vodi Ana Štrbac, urednica obrazovnog programa SKC Kragujevac.

Ova knjiga koja žanrovski pripada popularnoj istoriografiji sadrži biografije osam žena, vladarki iz srpskih novovekovnih kuća Karađorđević i Obrenović iz prve polovine 19. veka. Biografije voždovice Jelene, kneginja Ljubice, Perside i Julije, kneginje i kraljice Natalije i kraljica Drage, Marije i Aleksandre prate odabrani, zanimljivi odlomci iz niza istorijskih izvora poput dnevnika, pisama, memoara i novinskih članaka, kao i kratki životopisi drugih značajnih ličnosti iz ovog razdoblja.

Koliko su ove žene – supruge moćnih srpskih vladara živele u njihovoj senci, da li su bile politički ambiciozne, da li su pratile i delile ponekad tešku sudbinu svojih odabranika, kakvo je bilo njihovo javno delovanje i koliko je njihov značaj i uticaj u savremenoj srpskoj istoriji neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovore, (pr)poručuju organizatori tribine iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu