Connect with us

Filmovi

Berlin okružen smederevskim zidinama

Fabian / Foto: Promo

Publika će, okružena smederevskim zidinama, u nedelju 22. avgusta imati priliku da doživi Berlin 30ih godina uz najnovije ostvarenje nemačkog reditelja Dominika Grafa.

Film „Fabian“, nominovan za nagradu Zlatni Medved na filmskom festivalu u Berlinu 2021. godine, premijerno će se prikazati u Srbiji 22. avgusta s početkom u 21:30 časova u Malom Gradu Smederevske Tvrđave, ali će u isto vreme imati i svoju onlajn premijeru na MojOFF filmskoj platformi.

Fabian / Foto: Promo

Publika će kroz tri sata ritmične adaptacije romana Erika Kastnera imati priliku da se vrati u burni period Berlina između sloma tržišta i dolaska nacističke partije na vlast. Porast autoritarnog mentaliteta, ali i samouništenje vajmarske Nemačke fantastično prikazan kroz ponovni susret na velikom platnu, nakon ostvarenja „Delo bez autora“ iz 2018. godine, Toma Šilinga i Saške Rozendal.

Fabian / Foto: Promo

Jakob Fabijan (Tom Šiling), pisac reklama za duvansku industriju preko dana i lutalica po kabareima, bordelima i umetničkim ateljeima noću, u svojih dvadesetinešto godina nailazi na razočarenje i raspad sveta koji je do sada poznavao. Svastike se pojavljuju na zidovima, braon košulje se naziru na ulicama, ljudi ili gladuju ili se gube u hedonističkom noćnom životu grada – a ponekad i oboje. Fabijan, Stefan i Kornelija se u ovoj drami suočavaju sa različitim kulturnim i institucionalnim pritiscima koji naglašavaju opasnost pred kojom se nalazi čitava Evropa.

Film „Fabian“ predstavlja jedan od ukupno osam ostvarenja koja se nalaze u ovogodišnjoj trci za nagradu „Dunavska lađa“.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Vensan mora da umre“ otvara Festival francuskog filma

Foto: Promo

Festival francuskog filma biće održan od 14. do 18. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Ovu filmsku smotru otvara na beogradskom Kosančićevom vencu projekcija ostvarenja „Vensan mora da umre“ autora Stefana Kastana kada će biti održan i razgovor sa autorom.

Na ovogodišnjem petom, jubilarnom izdanju publika će imati priliku da pogleda najnovija ostvarenja iz Francuske od kojih više njih pripadaju ovogodišnjoj selekciji Kanskog festivala.

Projekcije će biti održane na Kosančićevom vencu, Silosima i na platou između „Ušće“ poslovnih centara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu