Connect with us

Politika

Bela kuća: „Srbija počela povlačenje snaga sa administrativne linije sa Kosovom“

Photo: Unsplash

„Počeli smo da ih vidimo kako povlače svoje snage i to je dobra stvar“, rekao je novinarima portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Prema njegovim rečima, to će pomoći smirivanju situacije, ali ne i uklanjanju napetosti, već samo „deeskalaciji“.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je da je „režim rada jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti na zadacima obezbeđivanja administrativne linije vraćen u normalu, to znači redovno brojno stanje angažovanih jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti“.

Kirbi je 29. septembra rekao da SAD pozivaju „Srbiju da povuče snage“ koje se nalaze „na granici sa Kosovom“.

„Vidimo značajno srpsko vojno raspoređivanje duž granice sa Kosovom“, uključujući „bez presedana“ raspoređivanje artiljerije, tenkova i pešadijskih jedinica, rekao je tada Kirbi.

Na severu Kosova je bila napeta situacija zbog sukoba policije i naoružane grupe u Banjskoj, u opštini Zvečan, u nedelju, 24. septembra, kada su poginuli jedan kosovski policajac i tri napadača srpske nacionalnosti.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu