Povežite se sa nama

Filmovi

Australijska drama „Uzvišenje“ uskoro u bioskopima

Objavljeno

on

Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom o odnosima domorodaca Autsralije i pristiglih vojnika; film „Uzvišenje“ (High Ground) od 24. juna u bioskopima 

Nakon domaće premijere na ovogodišnjem beogradskom FEST-u, film „Uzvišenje“ reditelja Stivena Džonsona zaživeće 24. juna na velikim platnima naših bioskopa donoseći sa sobom osvrt na prošlost odnosa domorodaca Autsralije – Aboridžinaca i pristiglih vojnika i osvajača.

Uzvišenje / Foto: Promo

Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom „Uzvišenje“ prati mladog Aboridžanca Gutjuka koji se, u pokušaju da spasi poslednje članove svoje porodice udružuje sa bivšim vojnikom Travisom.

Naime, mirno porodično okupljanje Aboridžanaca grubo je prekinula grupa policajaca koji jure odbegle bandite. Pod komandom „hladne glave“ i bivšeg učesnika u Prvom svetkom ratu, bivšeg snajperistu Travisa operacija je trebalo da se odigra sa minimalnom upotrebom snaga, ali nadređeni oficir Edi (Callan Mulvey) ubrzo pretvara scenu u krvoproliće.

Callan Mulvey / Foto: Promo

Dve glavne uloge poverene su popularnim australijskim glumcima, Kalanu Malviju koji je devedesetih godina ostao planetarno upamćen po svojoj ulozi buntovnog i šarmantnog Drezika u tada veoma popularnoj seriji „Nestašne godine“.

Sada, u ulozi nadređenog oficira Edija u predstojećem filmu „Uzvišenje“, Malvi ističe svoje iskustvo sa snimanja filma: „Bilo je jedinstveno i nešto u šta nisam bio do kraja upućen, nisam imao do kraja znanje o svim događajima,“ rekao je u jednom od intervjua.

Uzvišenje / Foto: Promo

Malvi, svoje učešće na setu delio je sa još jednim aktuelnim australijskim glumcem Sajmon Bejkerom (Simon Baker). Bejker je  međunarodnu pažnju stekao glavnom ulogom u seriji „The Menatlist“, a njegove filmske zasluge uključuju i ostvarenje koji je dvostruko nagrađeno Oskarom – „Poverljivo iz L.A.“, kao i filmovi „Đavo nosi Pradu“ i „Poziv upozorenja“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Zlatni toranj filmu „Najgora osoba na svetu“

Objavljeno

on

Najgora osoba na svetu / Foto: Promo

Na završnoj konferenciji za medije 28. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su dobitnici nagrada Zlatni toranj.

Nagade će biti dodeljene za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, specijalnog priznanja žirija Glavnog takmičarskog programa, nagrade za najbolji film u selekciji Paralele i Sudari, specijalnog priznanja žirija kritike i nagrade žirija FIPRESCI.

Međunarodni žiri 28. Festivala evropskog filma Palić 2021, je za najbolji film Glavnog takmičarskog programa festivala odabrao ostvarenje „Najgora osoba na svetu“ reditelja Joakima Trira.

Žiri u sastavu: filmski kritičar Klaus Eder (Nemačka), glumica Minja Peković (Srbija), filmski reditelj Jovan Arsenić (Nemačka), filmski reditelj Kristos Nikou (Grčka) i filmska rediteljka Daria Oniščenko (Ukrajina), nagradu Zlatni toranj dodeljuje „za majstorstvo korišćenja svih elemenata kinematografije u dubinskom istraživanju psihologije ljudskih odnosa u savremenom društvu“.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu