Connect with us

Politika region

Ana Brnabić sa zvaničnikom EU o ekonomskom napretku i odnosima u regionu

Photo: Unsplash

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa zvaničnikom Evropske komisije Gertom Janom Kopmanom o evropskom putu i ekonomskom napretku Srbije, kao i odnosima u regionu.

Kopman, koji je generalni direktor u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i proširenje EU, podvukao je važnost da se održi zamah u reformama, u Srbiji i u celom regionu, posebno u vladavini prava i drugim prioritetnim oblastima.

Evropski zvaničnik ocenio je da evropske integracije treba da budu ubrzane, uz napomenu da ovaj region može da bude motor pokretač Evrope, zahvaljujući ekonomskim reformama.

Kako je saopštila srpska vlada, premijerka je ukazala da su mir i stabilnost ključ za napredak regiona i naglasila da je Unija ekonomski partner Srbije broj jedan, dok su na drugom mestu zemlje regiona.

Dodala je da je Srbija smanjila predviđenu inflaciju, postigla ekonomski rast i to će nastaviti da radi i u narednom periodu, a navela je i da veliki broj kompanija iz EU ulaže i posluje u Srbiji.

Brnabić je ponovila da članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu