Connect with us

Politika region

Ana Brnabić: „Opozicija neće izbore nego da kadrira na ulici, tu su i kvazipoljoprivrednici“

Photo: Unsplash

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio opoziciji da „nikad nismo bežali od narodne volje i izbora, ali je kao odgovor stigao da ih oni neće, i u svojoj novini objavili da to Vučić želi da ugasi proteste“.

„Oni kažu – nećemo izbore, to nam Vučić podmeće. Žele da kadriraju na ulici. Šta su to krivi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin“, rekla je Brnabić za TV Hepi, govoreći o zahtevima sa protesta „Srbija protiv nasilja“.

Povodom protesta poljoprivrednika, ona je rekla da su danas „tri puta veće direktne investicije u poljoprivredu nego pre deset godina“.

„Ja bar dva puta nedeljno razgovaram sa poljopriverdnicima, ima mnogo udruženja, nemoguće je ispuniti sve zahteve“, rekla je Brnabić, navodeći da je potrebno da „zahtevi budu razumni, a ne da budu političari u tome“.

Kako je navela, „evo ovi koji su izašli da protestuju ja sam dala sve od sebe da se dogovorimo da im izađemo u susret i Vučić je ponudio sastanka ali su oni odbili“.

„Meni su rekli – to su ti zahtevi, ja sam navela šta može i da ćemo razgovarati a oni su odgovorili – vi gradite puteve i pruge, šta će nam to, dajte sve pare poljoprivedi“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da su „neki političari, kvazipoljoprivrednici rekli da će se pridružiti protestima do ispunjenja njihovih zahteva“ i upitala kakve veze ima protest „Srbija protiv nasilja“ sa njihovim zahtevima.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu