Connect with us

Politika

Ana Brnabić odgovorila Violi fon Kramon: „O kojim demokratskim vrednostima govorite?“

Photo: Unsplash

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pitala je izvestiteljku Evropskog parlamenta za Kosovo, Violu fon Kramon, o kojim demokratskim vrednostima govori nakon priznavanja rezultata izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova na koje je izašlo „manje od dva odsto upisanih birača“.

„Neverovatno, zaista. Govorite o ‘demokratskim vrednostima’? Nakon organizovanja izbora u kontejnerima, pod nadzorom oružanih snaga, priznali ste rezultate glasanja sa manje od dva odsto upisanih birača. Trebalo bi da vas je sramota. Činjenica da (vas) nije (sramota) je problem sam po sebi“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izrazila je ranije danas žaljenje zbog toga što je glavna politička snaga na severu Kosova, Srpska lista, odbila da učestvuje na nedeljenim lokalnim izborima u četiri opštine sa srpskom većinom.

„Nakon jednog odlaganja izbora, bojkot koji je orkestriran iz srpske vlade u Beogradu, kao i zastrašivanje srpskih opozicionih političkih lidera (na Kosovu) su neprihvatljivi i u suprotnosti sa demokratskim standardima“, navela je fon Kramon u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu