Connect with us

Politika

Amerika uvela sankcije Miši Vaciću i Nenadu Popoviću

Photo: Unsplash

U objavljenoj odluci, objavljen je i spisak Popovićevih firmi koje podležu sankcijama. Među njima je i elektronska kompanija sa sedištem u Moskvi, koja proizvodi uređaje za distribuciju i kontrolu električne energije, kao i druga kompanija koja se bavi menadžmentom.

Nenad Popović je bio ministar u Vladi Srbije od 2017. do 2022. godine i osnovao je Srpsku narodnu partiju 2014, navodi se. Popović poseduje brojne kompanije i holdinge u Srbiji i Rusiji i koristi visoke veze u Kremlju da se obogati, obezbedi poslovanje za njegove posede i olakšavanje pronevere i korumpiranih poreskih šema, dodaje se.

Za Mišu Vacića se kaže da je srpski političar, koji trenutno obavlja funkciju predsednika Srpske desnice. Vacić je naveo da je, na poziv Vladimira Putina, bio „međunarodni posmatrač” ruskih lažnih referenduma u ​​ruskim okupiranim regionima Ukrajine u septembru 2022. Vacić se zalagao za navodnu aneksiju ovih regiona od strane Rusije, dodaje se.

U decembru prošle godine, sankcije su uvedene Milanu Radoičiću i Zvonku Veselinoviću, a u junu ove Aleksandru Vulinu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Obradović: „Budžet grada nikad veći, ali šta Beograđani imaju od toga“

Photo: Unsplash

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović ocenio je da je budžet grada 1,6 milijardi evra, da nikad nije bio veći, ali da je nemoguće razumeti na koji način se raspolaže tim sredstvima.

„Budžet je nikad veći, oko 1,6 milijardi evra i šta Beograđani imaju od toga? Javni prevoz je zaista horor, ulice se rade, pa se rekonstruišu, jer radovi ne valjaju, nije izgrađen nijedan most, nije urađen nijedan kapitalni projekat čitavu deceniju“, rekao je Obradović u intervjuu za Večernje novosti.

Ocenio je da je neophodno da se napravi oštar zaokret i konkretna promena u funkcionisanju grada, ali pre svega u politici i odnosu prema građanima.

„Građani i njihovi interesi su poslednje decenije bili nevidljivi za donosioce odluka u Beogradu. Oni svi osećaju da grad nije tu za njih i da nemaju podršku. To mora da se promeni odmah“, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, Beograd je u „opštem rasulu“ i stoji zbog „neznanja, korupcije i nestručnosti“ ljudi, koji su ga vodili prethodnu deceniju.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu