Connect with us

Ekonomija

Amerika prihvatila predlog zakona o povećanju poreza za kompanije i bogate

Foto: Unsplash

Ključni odbor Predstavničkog doma Kongresa Amerike prihvatio je predloge zakona o povećanju poreza za kompanije i bogate.

Razlog je pomaganje u finansiranju budžetskog plana predsednika Džozefa Bajdena vrednog 3,5 biliona (3.500 milijardi) dolara.

Odbor Predstavničkog doma, koji je zadužen za razmatranje budžeta, a u kom zastupnici demokrata imaju većinu, odobrio je većinom glasova delove predloga budžetskih zakona, koji se odnose na poreze.

Porez na dobit kompanijama povećan sa 21 na 26,5 %

To uključuje podizanje najviše stope poreza na dohodak sa 37 na 39,6 % i najveće stope poreza na dobit kompanija sa 21 na 26,5 %.

Prema planu, povećala bi se stopa poreza na kapitalnu dobit sa 20 na 25 % za Amerikance s oporezivim prihodom iznad 400.000 dolara i dodao porez od 3 % na prihode veće od 5 miliona dolara, prenosi Index.

Mišljenje odbora predstavlja preporuku čelnicima Predstavničkog doma i Senata, dok će se u narednim nedeljama raditi na konačnim verzijama zakona o porezima i potrošnji.

Demokrate, koje imaju za cilj da usvoje zakon bez podrške republikanskih zastupnika, ne mogu da dopuste da izgube više od tri glasa u Predstavničkom domu i nijedan glas u Senatu.

Povećanje poreza očekivani je predlog, s obzirom na to da su za vreme korona-krize Vlade Donalda Trampa i Džozefa Bajdena odobrile velike fiskalne podsticaje, kako bi se pomoglo građanima u prevladavanju krize i podstakao oporavak ekonomije.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Aleksandar Vučić: „Od 94 miliona evra za gasovod Srbija-Bugarska, 50 miliona je poklon Evropske unije“

Photo: Unsplash

Vučić je za televiziju Pink rekao da je ostatak, oko 20 miliona evra, finansiran iz republičkog budžeta.

Kako je istakao, povezivanje preko interkonektora sa Bugarskom obezbediće dodatni gas za Srbiju, a preko njega će biti moguće zakupiti i deo azerbejžanskog gasa, kao i gas iz Aleksandropolisa.

„Biće veća mogućnost dobijanja gasa sa teritorije Bugarske, Grčke i drugih zemalja. To će omogućiti sigurnost u snabdevanju i bolje cene“, rekao je Vučić.

Najavio je da će sutra, nakon puštanja u rad gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, biti izveden prikaz sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, kojima će prisustvovati predstavnici iz Bugarske i Azerbejdžana.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu