Connect with us

Ekonomija

Amerika dopunjuje strateške nafte rezerve

Photo: Unsplash

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena objavila je da kupuje još šest miliona barela sirove nafte za strateške naftne rezerve nastavljajući da polako dopunjava zalihe za hitne slučajeve, prenosi magazin Nedelja, Nacionalnog naftnog komiteta Srbije pozivajući se na Blumberg.

Kupovina, zakazana za oktobar i novembar, dolazi pošto su nacionalne rezerve nafte na najnižoj tački u 40 godina nakon istorijskog smanjenja od 180 miliona barela nakon ruske invazije na Ukrajinu, uz druga oslobađanja koja je odobrio Kongres Sjedinjenih Američkih Država.

Sveukupno se očekuje da će američka administracija ove godine kupiti oko 12 miliona barela “crnog zlata”. U septembru je kupljeno 3,2 miliona barela nafte po ceni od oko 71,98 dolara po barelu, što je niže od prosečnih 95 dolara po barelu za koju se nafta prodavala prošle godine, saopštilo je Ministarstvo energetike. Nadležni u tom ministarstvu su istakli da će se kupovati više nafte za rezerve kada to dozvole tržišni uslovi.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

JP „Srbijagas“ produžilo rok plaćanja računa za oktobar

Photo: Unsplash

Kako su naveli, rok je pomeren do 15. decembra.

Iz preduzeća „Srbijagas“ naglašavaju da je odluku doneo generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

„Zbog obustave rada JP „Pošta Srbije“, izdati računi za gasni mesec oktobar 2023. godine, u velikom broju nisu prispeli na adrese krajnjih kupaca u okviru zadate valute. Uzimajući u obzir navedeno, rok za plaćanje oktobarskih računa pomeren je do 15. decembra“, saopštili su oni.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu