Connect with us

Politika

Američki ambasador Džefri Hovenijer na Kosovu: „Imam mnogo toga da kažem sledeće nedelje“

Photo: Unsplash

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefri Hovenijer je posle otvaranja međunarodne konferencije o sajber bezbednosti u Prištini odbio da odgovara na pitanja novinara o najnovijim događajima na Kosovu.“Ne. Imam mnogo stvari da kažem sledeće nedelje“, naglasio je Hovenijer.

Kazao je da su SAD posvećene podršci Kosovu da koristi svoj najvažniji resurs, omladinu i njihovu stručnost u kibernetici.

Iz američke ambasade u Prištini je potvrđeno da će 31. januara biti održan sastanak u toj ambasadi, na kojem se očekuje da će se „razgovarati o Zajednici opština sa srpskom većinom“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Prvi test sporazuma iz Ohrida učešće Srpske liste na izborima 23. aprila

Photo: Unsplash

Prvi test sporazuma iz Ohrida, a to je da li će se Srpska lista registrovati za kosovske izbore 23. aprila, rečeno je na panelu „Ništa između-EU predlog za normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“.

Ako toga nema, nema ni sporazuma, ocenio je koordinator Radne grupe nacinalnog konventa za Evropsku uniju (NKEU) za poglavlje 35 Dragiša Mijačić.

Sa njegovim stavom saglasna je i Jovana Radosavljević iz Nove društvene inicijative, koja dodaje da je danas ključni dan.

Ako se Srpska lista, koja je rekla da neće učestvovati na izborima, ne registruje – ne možemo očekivati da se izbori uopste održe na severu Kosova, rečeno je na panelu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu