Connect with us

Politika

Aljbin Kurti: „Uredili smo ulazak građana sa srpskim dokumentima i omogućili preregistraciju vozila“

Foto: Unsplash

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je kosovska vlada odlukom uredila ulazak na Kosovo za građane koji imaju lična dokumenta, koja je izdala vlast u Srbiji, kao i automobile srpskih registarskih oznaka.

„Odlukom Vlade smo uredili državni granični prelaz za građane s ličnim dokumentima koje su izdale vlasti Srbije, kao i automobile srpskih registarskih oznaka. Svakoj osobi koja se pojavi za prelazak državne granice s ličnim identifikacionim dokumentom koji izdaju vlasti Srbije na graničnim prelazima biće obezbeđen deklaracioni list koji privremeno zamenjuje korišćenje tog dokumenta“, naveo je Kurti na Fejsbuku.

Dodao je da vozila sa srpskim registarskim tablicama koja bi da uđu na Kosovo i kreću se po Kosovu moraju i dalje da imaju nalepnicu stavljenu preko dela sa državnim simbolom Srbije.

Kurti kaže da je drugom odlukom kosovska vlada omogućila registraciju vozila u RKS tablice za sva vozila s registarskim oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ i da će prijave trajati od 1. avgusta do kraja septembra 2022.

Povodom ovih odluka Vlade Kosova, u čijem radu učestvuje i Srpska lista, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao „da prištinske vlasti planiraju opšti napad na severu Kosova i da im je cilj nova ‘Oluja'“.

Prethodno je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao da je odlukom o ličnim kartama i registarskim tablicama, Aljbin Kurti najotvorenije zapretio ratom Srbima na Kosovu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu