Connect with us

Politika

Aljbin Kurti: „Specijalni sud može da pomogne Srbiji u reviziji istorije“

Photo: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da nikada nije podržavao Specijalni sud, navodeći da je zabrinut da bi taj sud mogao da pomogne Srbiji da „revidira istoriju“, prebacujući fokus na zločine na Kosovu, prenosi Reporteri.

„Podržavam utvrđivanje odgovornosti za rat. Međutim, čini mi se nepravednim da se Kosovo stavlja u centar pažnje, a Srbija ne samo da je odbila da preuzme odgovornost za svoje zločine, već ih i negira”, rekao je on za britanski Sunday Times. 

Kurti je ocenio da će sud „ohrabriti regionalnu igru ​​Rusije da podriva Kosovo“ i dodao da narod Kosova nikada neće zaboraviti ulogu Ujedinjenog Kraljevstva u oslobađanju i intervenciju NATO.

„Nikada nećemo zaboraviti posebnu ulogu koju je Ujedinjeno Kraljevstvo imalo u intervenciji NATO-a da zaustavi srpski genocid“, rekao je Kurti i dodao da se nada da će bivši britanski premijer doći na Kosovo da proslavi „Dan oslobođenja“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu