Connect with us

Politika region

Aljbin Kurti se obratio Srbima sa Kosova: „Od 1. avgusta do 30. septembra tablice sa oznakom RKS“

Foto: Unsplash

Kosovski premijer Aljbin Kurti obratio se Srbima sa Kosova u kome ih je obavestio da će se od 1. avgusta do 30. septembra u Prištini i ostala 33 opštinska centra za registraciju, organizovati proces registracije vozila.

„Poštovani sugrađani, nalazim se u centru za registraciju vozila u Prištini i molim za vašu pažnju“, rekao je Kurti na srpskom jeziku i naveo da će se time izvršiti „prelaz sa ilegalnih tablica na one važeće prema zakonima naše države – tablice sa oznakom RKS“.

Kako prenosi KoSSev, on je povodom nedavne odluke kosovske vlade o onom što se na Severu tumači kao preregistracija srpskih tablica gradova na Kosovu i Metohiji na tablice „RKS – Republika Kosovo“, rekao da time „teži uspostaviti zakonitost, a time i vladavina prava“.

Na ovaj način garantujemo prevlast zakona nad politikom i interesima pojedinaca što je u interesu svakog građanina naše zajedničke države“ i naglasio da je time činio „veliki ustupak“ da ta vozila ne bi bila podvrgnuta carinjenju.

„Ovo je veliki ustupak, imajući u vidu da bi carinska naplata na samo jednom vozilu prosečno bila oko 5.000 evra. Isto tako tokom prve registracije se neće tražiti tehnički pregled vozila, a opštine mogu da odluče da odbiju i po 10 evra na ime takse“, saopštio je Kurti.

Naglasio je da je ovaj proces registracije od velike važnosti i kao takav je na „korist svima“.

„Vi ćete kroz jednostavan postupak i olakšice registrovati vozila skladno zakonu i pravilima u svojstvu savesnih građana a vlada će uspostaviti jednakost za kojom težimo svi u svakom segmentu“, zaključio je Kurti.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu