Connect with us

Politika

Aljbin Kurti razgovarao o dijalogu i primeni sporazuma sa Srbijom sa ambasadorima Kvinte i EU

Photo: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sa šefom kancelarije EU i ambasadorima zemalja velike petorke na Kosovu o procesu dijaloga i primeni Osnovnog sporazuma sa Srbijom i Aneksa o primeni sa sastanka u Briselu i u Ohridu, saopšteno je iz vlade Kosova.

„Premijer Kurti i zamenik premijera Besnik Bisljimi su istakli da se Osnovni sporazum i Aneks za implementaciju moraju sprovoditi bezuslovno, bez odlaganja i u potpunosti. Takođe, pomenuta je i potreba da EU smatra Srbiju odgovornom za kontinuirano kršenje sporazuma koje čini“, dodaje se u saopštenju.

Najavljuje se da će se proces dijaloga nastaviti u ponedeljak sastankom glavnih pregovarača, a koji će biti fokusiran na sekvencijalnu implementaciju Osnovnog sporazuma i Aneksa.

Ambasadori prisutni na sastanku sa Kurtijem nisu davali izjave posle sastanka, kako je ranije bilo uobičajeno.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu