Connect with us

Politika

Aljbin Kurti pozvao građane da zamene srpske tablice za kosovske

Foto: Unsplash

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je da će 1. avgusta do 30. septembra građani moći da registruju svoja vozila bez carine, administrativnih taksi i troškova za tablice i potvrdu o registraciji vozila.

„Ohrabrujem građane da iskoriste ovu priliku da registruju svoja vozila u Registracionim centrima u mestima u kojima žive“, napisao je Kurti na Tviteru.

Podsetio je da će se ova odluka primenjivati od početka sledećeg avgusta, pa do kraja septembra.

Kurti je naveo i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova održalo prvi informativni sastanak sa rukovodiocima centara za registraciju vozila radi pripreme sprovodjenja odluke Vlade o registraciji vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“. „, „DA“ ili „DJA“ u „RKS“ tablice.

Povodom odluke kosovske vlade o obaveznoj preregistraciji srpskih registracionih tablica u RKS, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković su najavili rat i novu „Oluju“ na severu Kosova.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu