Connect with us

Politika region

Aljbin Kurti: „Nema lakog rešenja za energetsku situaciju“

Foto: Unsplash

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da nema lakog rešenja za energetsku situaciju, jer je kriza duboka.

Dodao da je cena električne energije na KiM toliko niska da „veliki broj građana ne zna koliko plaća struju“, prenosi Kosovo onlajn, izveštava Koha.net.

On je naveo da se mora pronaći rešenje između državnih subvencija i povećanja računa.

„Povećano je i osnovno opterećenje mreže, pre nedelju dana je bilo 700 kilovata po času, a sinoć 908 kilovata po času. Dobra vest je povratak ‘Bloka B2’ u proizvodnju, pa uvozimo dvostruko manje struje. Ne postoji lako rešenje, nema ni optimalnog rešenja, jer je kriza teška“, poručio je Kurti i dodao da građani mogu da imaju maštanja, kao i svi ostali, ali da nema idealnog rešenja.

Kurti je naveo da na tzv. Kosovu nikada nije bilo više građana, koji ne znaju koliko plaćaju struju.

„U decembru 2021. godine došlo je do povećanja cene prirodnog gasa zbog uvećane potražnje. Kosovo je takođe pogođeno rastom cena u Evropi. Nikada nije bilo više, građana nego u ove poslednje četiri godine, koji ne znaju koliko plaćaju struju. Ne kažem da je većina takva“, prokomentarisao je Kurti.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Rodoljub Šabić: „Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“

Photo: Unsplash

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

„SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima“, istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, „ali i sa nekim pritajenim“, SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu