Connect with us

Politika region

Aljbin Kurti: „Ne plašimo se Zajednice opština sa srpskom većinom, već smo oprezni“

Foto: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da se Kosovo ne plaši Zajednice opština sa srpskom većinom, već da su „oprezni, jer niko ne želi Republiku Srpsku na Kosovu“.

„Kosovo se ne plaši, ali Kosovo sa odgovornom Vladom je oprezno. Služimo građanima Republike i štitimo interese naše zemlje. Interes naše nezavisne države, naše demokratske i suverene Republike je teritorijalni integritet, to je državna funkcionalnost, to je ustavnost i zakonitost“, rekao je Kurti komentarišući izjavu specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kurti je tokom posete Kosovskoj agenciji za vazdušnu plovidbu rekao da je Priština spremna za dijalog, koji će se završiti međusobnim priznanjem.

„Mi smo dali svoje predloge u Briselu i konstruktivni smo za buduće razgovore o dijalogu, u kom slučaju je princip reciprociteta zdrav princip. Mora se postići dogovor, mi se ne upuštamo u dijalog radi dijaloga. Sporazum za punu normalizaciju mora da se fokusira na međusobno priznanje“, dodao je on.

Izaslanik Evropske unije na Kosovu Miroslav Lajčak na konferenciji za novinare je rekao da je Kosovo ravnopravna strana u dijalogu i da se ne treba plašiti stvaranja Zajednice opština sa srpskom većinom.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu