Connect with us

Politika

Aljbin Kurti: „Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom“

Foto: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je posle sastanka sa izaslanikom SAD za dijalog Gabrijelom Eskobarom, da je Kosovo spremno da postigne sporazum sa Srbijom, koji bi bio zasnovan na uzajamnom priznanju.

„Kroz spremnost za sastanke, volju za dogovorima i konkretne predloge koje dajemo, Republika Kosovo je pokazala da je konstruktivna i kreativna strana u procesu dijaloga. Spremni smo i posvećeni da postignemo pravno obavezujuće sporazume za normalizacija odnosa, sa uzajamnim priznavanjem u centru“, rekao je Kurti u nenajavljenom obraćanju novinarima.

Američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine izjavio je da SAD „podržavaju put Kosova“.

„Ponosan sam što mogu da kažem da je Kosovo mnogo doprinelo našoj zajedničkoj agendi i mislim da su dogadjaji ove nedelje na Kosovu važan pokazatelj kako Kosovo doprinosi, na pozitivan način, zajedničkoj agendi za demokratiju i slobodu“, rekao je Eskobar.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu