Connect with us

Politika region

Aleksandar Vulin – pod sankcijama SAD, na skupu Američke ambasade u Beogradu

Photo: Unsplash

Direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, koji se nalazi pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, prisustvovao je skupu u organizaciji Američke ambasade u Beogradu.

Fotografiju na kojoj je Vulin na manifestaciji koju je u subotu organizovala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država povodom godišnjice Operacije Halijard objavio je narodni poslanik Đorđe Miketić.„Vulin moli za oprost. Slično poput ortaka mu Željka Mitrovića obrnuo ćurak“, napisao je Miketić u objavi.

Kako je Danas već objavio Aleksandar vulin uskoro će biti smenjen sa mesta direktora BIA, a prema navodima našeg izvora iz vrha vlasti, novi direktor će biti neko iz redova SNS-a, dok će njegov zamenik biti iz redova socijalista.

Upitan šta bi mogao da bude razlog za smenu Vulina, koji na ovoj funkciji nije ni godinu dana, advokat Božo Prelević kaže za Danas da se zna razlog i da je on objavljen kada se Vulin našao na listi lica koja su pod sankcijama SAD.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Aleksandar Šapić: „Uskoro će se znati da li će izbori biti 17. decembra“

Photo: Unsplash

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će izbori u prestonici vrlo verovatno biti 17. decembra.

„Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, odgovorio je Šapić na pitanje novinarke N1 kada će podneti ostavku ukoliko izbori budu 17. decembra i da li će ići na neku drugu taktiku, poput kolektivne ostavke svih odbornika vlasti u glavnom gradu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući na RTS, da će parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

„Dobio sam pismo, evo zvanično. Morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Privhatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. decembra već, mogu da budu 17. decembra“, rekao je Vučić.

On je rekao da je 24. decembra katolički Badnji dan, te da ne mogu da budu održani tada.

„Mogu da budu 17. decembra. Ako žele mogu da budu i 23. decembra. Neka kažu kada žele. Biće zajedno parlamentarni, beogradski, pokrajinski i u još nekim opštinama. Mi znamo da su oni favoriti za izbore u Srbiji“, dodao je Vučić.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu