Connect with us

Investiranje

Aleksandar Vučić: „U Srbiju dolazi američki gigant za električne automobile, priznajem greške zbog litijuma“

Foto: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će američka kompanija Rivijan, koja proizvodi električne automobile otvoriti Razvojni centar u Srbiji sa 200 inženjera i istakao da je u Srbiji ranije bilo problema zbog litijuma, te da priznaje da je napravio političke greške.

Na pitanje Ričarda Grenela, koji je razgovarao sa Vučićem, da li je Srbija takvim kompanijama atraktivna, jer, kako je naveo, ima najveći rudnik litijuma na svetu, predsednik Srbije je istakao da je zemlja imala velikih problema zbog te rude.

„Imali smo velike probleme sa litijumom u prošlosti i napravio sam političke greške, koje sam spreman da priznam, ali ne mislim da je to glavni razlog, verujem da je glavni razlog dobra poslovna klima“, rekao je Vučić gostujući na američkoj televiziji Njuzmaks.

Vučić je izjavio i da je Srbija kada je reč o stranim direktnim investicijama „šampion u regionu, a prema Fajnenšel tajmsu i u Evropi prošle godine“.

„Uspešno smo privukli 3,3 milijarde evra što je proporcionalno veličini zemlje i stanovništva relativno ili veoma veliko“, rekao je on.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Investiranje

Tomislav Momirović: „U narednim mesecima završavamo deonicu puta Novi Beograd-Surčin“

Foto: Pexels

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da će u narednim mesecima biti završena brza saobraćajnica, deonica puta Novi Beograd – Surčin, dužine 7,9 kilometara, koja je glavna veza sa autoputem „Miloš Veliki“.

„U prethodnim danima napravljen je neverovatan progres na ovom projektu, a s obzirom na to da ulazimo u samu završnicu moramo krenuti da radimo u dve smene, jer izgradnjom ove saobraćajnice otvara se bolja perspektiva i za Novi Beograd i za Surčin, kao i za grad Beograd“, rekao je Momirović prilikom obilaska radova na izgradnji dela autoputa E-763, navodi se u saopštenju.

Ta deonica je vredna 58 miliona evra, a izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu