Connect with us

Politika

Aleksandar Vučić: „Sastanci u Njujorku prilika da se založimo za mir i stabilnost u regionu“

Photo: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je 78. zasedanje Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija (UN) prilika da se sa na sastancima sa svetskim liderima „dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu“.

„Ova nedelja u Njujorku prilika je da sa svetskim liderima razmenimo mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu“, objavio je Vučić na Instagramu.“Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće“, poručio je.

Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom dugo sam razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom, naveo je predsednik Srbije posle prijema koji u čast šefova delegacija priređuje generalni sekretar UN.

Predsednik Srbije učestvovao je i na neformalnom ručku, koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

„I ovaj neformalni ručak sam iskoristio za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana“, navao je Vučić.

On je dodao da Srbija nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu