Connect with us

Ekonomija

Aleksandar Vučić: „Prijava za 100 evra pomoći za mlade od 16 do 29 godina od 15. januara“

Foto: Pexels

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom predstavljanja planova za 2022. godinu rekao da će 15. januara početi prijava za 100 evra državne pomoći za lica od 16 do 29 godina, kao i da će tog dana svim zdravstvenim radnicima biti isplaćena novčana pomoć od 10.000 dinara.

Vučić je najavio da će sva lica od 16 do 29 godina imati priliku da se prijave za novčani iznos od 100 evra. Prijava će trajati od 15. do 20. januara, a novac će leći oko 1. februara, kako on tvrdi.

„Svi zdravstveni radnici će dobiti 15. januara podršku od 10.000 dinara“, rekao je Vučić i dodao da će 10. februara uslediti i pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

Od 1. januara od države Srbije biće 300.000 dinara dobijaće se jednokratna pomoć za rođenje prvog deteta.

„Ono što je novo, od danas, to je da ćemo imati jednokratno davanje od po 100.000 dinara za drugo i treće dete“, saopštio je Vučić.

Osim jednokratne pomoći od 100.000 dinara za drugo dete, prema Vučićevoj najavi, naredne dve godine će dobijati i po 10.000 dinara mesečno, dok će za treće dete, pored 100.000 dinara jednokratne pomoći, narednih deset godina dobijati po 100 evra mesečno.

On je najavio da će Vlada Srbije 5. januara doneti uredbu kojom će biti regulisano da majke imaju pravo poklona od države 10 do 50 % za kupovinu stambene jedinice.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu