Connect with us

Ekonomija

Aleksandar Vučić: „Od danas hleb sava jeftiniji tri dinara, molićemo MMF da ne povećavamo cenu struje“

Photo: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će hleb „sava“ od petka, 9. juna, pojeftiniti 3 dinara i koštati, 54 dinara umesto 57 dinara, i najavio da će zamoliti Međunarodni monetarni fond (MMF) da struja ne poskupi.

„Cena hleba će biti niža 5 %, to nam je važno zbog zaustavljanja inflacije, tendencije su dobre, inflacija se zaustavlja, pomalo i pada, ali moramo da ubrzamo taj proces“, rekao je Vučić u obraćanju u Predsedništvu.

Dodao je da će zamoliti MMF da se ne poveća cena električne energije na koju se Srbija obavezala u septembru, pošto vlasti smatraju da nema „problem sa finansijama“.

„Mislimo da je važnije da to ne utiče na povećanje drugih cena da bi mogli brže da obaramo inflaciju do 8 %, da bi se sledeće godine mučili da je spustimo na 3-3,5 ili 4 %“, rekao je Vučić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najbolji hotel na svetu za 2023. godinu (VIDEO)

Pixabay

Kako se letnja sezona bliži kraju, The World’s 50 Best Hotels je sastavio svoju listu 50 najboljih svetskih hotela u 2023. godini. Najbolji hotel na svetu se nalazi u Evropi, u Italiji, na mondenskom jezeru Komo. U stvari, preko 20 najboljih se nalazi na Starom kontinentu.

Passalacqua, luksuzna vila iz 18. veka s pogledom na jezero Komo u Italiji, ove godine je proglašena najboljim hotelom na svetu. Ovaj butik hotel ima 24 sobe, sve su raspoređene u tri zgrade na sedam hektara savršeno negovanih terasastih vrtova punih maslinika, mimoza, ruža i magnolija.

Vila je nekad bila u vlasništvu kompozitora Vinćenca Belinija. Bogato je dekorisana, a izvorne freske i rezbarije na tavanici su dodatno ukrašene pozlaćenim ogledalima. Prostor je prijatan i luksuzan, taman toliko da ne bude previše kitnjast.

Hotelski restoran nudi jednostavnu i odličnu hranu uz opuštajuću atmosferu, sve je prilagođeno uživanju. Gosti često zalutaju u kuhinju i razgovaraju sa glavnim kuvarom, on je uvek raspoložen za priču.

Passalacqua je jedinstven hotel. Izvorno je podignut kao mesto na jezeru za prijatelje, za ljubav i razonodu, za užitke za stolom i italijansku umetnost „dolce far niente“. U prevodu, slatka dokolica, a ima li šta slađe i bezbrižnije od toga?

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu