Connect with us

Politika region

Aleksandar Vučić: „Albanski gradonačelnici na severu Kosova nikad neće biti prihvaćeni“

Photo: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da albanski političari, koji će biti na čelu srpskih opština na severu Kosova „nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici“ i apelovao na Srbe da sačuvaju mir.

„Molim Srbe da sačuvamo mir. A ovi nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici. To je iživljavanje i pokušaj da naprave atmosferu u kojoj će svi Srbi da napuste svoja ognjišta. Moja poruka je da ćemo biti sa Srbima i da ćemo se boriti da oni opstanu na Kosovu i da tamo opstane Republika Srbija, kao i glavne premise našeg Ustava“, izjavio je Vučić u Novom Sadu.

On je rekao da se očekuje da albanski političari u zgradu u Kosovskoj Mitrovici održe konstitutivne sednice lokalnih vlasti za tri srpske opštine na severu.

„Izabraće i lažne gradonačelnike podržane od zemalja Kvinte na najlažnijim, najsramnijim i najbednijim izborima na svetu, sa prosečnom izlaznošću od 3,4 odsto“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je situacija na severu Kosova vrlo napeta zbog svega što se događa.

„A koliko sam zabrinut za ono što dolazi sutra i posle toga sutra, bolje da ne govorim“, rekao je Vučić.

Vučić je novinarima u Novom Sadu, posle otvaranja fabrike Nidek, rekao da je razgovarao sa američkim diplomatama Derekom Šoleom, Gabrijelom Eskobarom i američkim ambasadorom i Beogradu Kristoferom Hilom o situaciji na Kosovu.

On je zahvalio ljudima, koji su sa Kosova krenuli peške na miting, koji Srpska napredna stranka organizuje 26. maja u Beogradu.

Hvala na pažnji i poštovanju, znaju koliko smo se borili. Moja poruka njima je da ćemo se boriti da srpski narod opstane na Kosovu i da Srbija opstane i sačuva glavne premise svog Ustava. Koliko sam zabrinut za sutra i sve posle, bolje da ne govorim, rekao je Vučić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ivica Dačić: „Kurtijev cilj je da protera Srbe s Kosova i Metohije“

Photo: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da „svi treba da se ujedine oko pitanja odbrane srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, upozorivši da unutrašnja politička pitanja ne smeju da utiču na spremnost Srbije da zaštiti svoj narod.

„Moramo da učinimo sve da pomognemo opstanak našeg naroda na Kosovu. Treba da budemo svesni da ćemo prolaziti kroz teške borbe, i političke i bezbednosne“, rekao je Dačić za TV Pink.

On je ponovio da kosovski premijer Aljbin „Kurti ne želi normalizaciju već eskalaciju“ i sukob.

Kurtijev cilj je da protera Srbe s Kosova i Metohije, a „glavni trn u oku mu je sever“, rekao je Dačić i dodao da je bitno da Srbi imaju svoju strategiju i političko jedinstvo.

U sukobima na severu Kosova, gde srpski demonstranti traže povlačenje albanskih gradonačelnika, u ponedeljak je povređeno oko 25 pripadnika snaga koje predvodi NATO (Kfor).

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu