Connect with us

Politika region

Aleksandar Šapić: „Grejna sezona počinje prvog novembra“

Foto: Pexels

Gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, saopštio je na sednici Skupštine grada Beograda da grejna sezona počinje prvog novembra.

Gradonačelnik Beograda izjavio je na sednici da je odluka o odlaganju grejne sezone dobar, racionalan i domaćinski potez, prenosi Beoinfo.

„Imamo informacije da će toplo vreme biti još ovih nekoliko dana, 31. oktobra ćemo ući u tople probe i od 1. novembra će da krene grejanje“, rekao je Šapić i podsetio da kada je spoljna temperatura iznad 15-16 stepeni, grejanje se u tom slučaju samo blokira.

Šapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije. Naveo je da trenutno cena energenata u Srbiji praktično nije porasla, naročito ne grejanja, gasa, a da se u čitavom svetu dešavaju protesti zbog skoka cene energenata koje su, dodao je, potpuno nekontrolisane zbog rata u Ukrajini.

„Upravo iz tog razloga, koristeći ovo toplo vreme, pre neki dan je bilo između 28 i 30 stepeni, pokušali smo da nađemo najmanje loše rešenje, a to je da pomerimo za 15 dana početak grejne sezone kako bi uspeli da novac koji ćemo tu da uštedimo mogli kasnije da upotrebimo ukoliko dođe do neplaniranog poremećaja na tržištu i skoka energenata“, rekao je Šapić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Boško Obradović: „Dveri će u parlamentu tražiti da se francusko-nemački predlog o Kosovu odbaci u celini“

Photo: Unsplash

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da sednica parlamenta o Kosovu, koja je po navodima u medijma bila najavljena za 2. februar, još nije zakazana, a da će poslanici tog pokreta ako bude održana tražiti da nemačko-francuski predlog o Kosovu bude odbačen u celini.

„U našoj zemlji sve je naopako, pa mediji javljaju za nešto što bi trebalo da bude posao predsednika Skupštine. A on sednicu nije zakazao. Radi se o neozbiljnosti i njihovom stilu da zakazuju ‘dan uoči’, što je jedno iživljavanje nad poslanicima, da vi ne znate kad Vam je sednica, da ne možete da se organizujete i pripremite“, rekao je Obradović za TV N1.

On je rekao da nezakazivanje sednice govori o „iživljavanju nad institucijama društva“, ali je i dodao da se nada da će ona biti održana, „jer ne vidi u kojoj to drugoj instituciji treba da se razgovara o Kosovu, ako ne u Skupštini“.

„Ali ovoj vlasti se ne može verovati. Jer, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je prvo rekao da nije hteo da primi predlog francusko-nemački, da je bio neprihvatljiv dokument, da bi sada rekao da će se raditi na sprovođenju takvog predloga. Kako možete posle toga da verujete jednoj takvoj vlasti“, upitao je Obradović.

On je kazao da je ranije poslao dopis Predsedištvu Srbije i tražio uvid u taj dokument o Kosovu, u kojem je istakao da je neophodno da svi poslanici dobiju taj papir, i da je dobro da dobiju i predlog zaključka, kako vlast vidi taj predlog.

„Iz izjava koje je Aleksandar Vučić dao, a da ne govorim o izjavama zapadnih diplomata, jasno je da se radi o dokumentu koji ima jedan smisao – da Srbija prihvati da se više ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, pre svega UN“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da će poslanici Dveri prisustvovati sednici parlamenta o Kosovu da bi „sprečili vlast da prihvati taj predlog“, a na pitanje o tome kako da se pregovara o Kosovu, rekao je da „prostora za pregovore ima, ali ih treba vratiti u SB UN, gde imamo saveznike – Rusiju i Kinu“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu