Povežite se sa nama

Turizam

Aerodrom „Nikola Tesla“ u julu povećao promet za 50 %

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ovoga meseca povećao je promet za 50 %. 

Veći je broj čartera, ali se vraćaju i kompanije, koje za vreme kovida nisu letele na aerodrom.

Avio-kompanija KLM je zbog velikog interesovanja za letove u Evropu, uvela i drugu dnevnu liniju Beograd-Amsterdam. Najviše se traže karte za Crnu Goru, a i tu se pojavila konkurencija, pa cene padaju.

Stare kompanije iz Češke, Poljske, i drugih zemalja vraćaju se u našu zemlju, a veliki poput „Er fransa“ i KLM udvostručuju kapacitete.

„Verujemo da ćemo na ovoj relaciji imati pune avione naročito za tranzitne putnike koji idu dalje u Severnu i Južnu Ameriku. Od danas uvodimo dva leta za Beogard“, kaže Klemer France, komercijalni direktor KLM.

Pojavila se i konkurencija – nova crnogorska avio-kompanija nastala iz propalog „Montenegra“.

„Tivat je dobio još jednu avio-kompaniju koja leti za Beograd tako da imamo sada konkurentne cene i konkurenciju između te dve kompanije“, rekao je Igor Vranješević, turoperator.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu