Connect with us

Atletika

Adriana Svetska mlada zvezda u usponu

U KONKURENCIJI SU BILE DEVOJKE IZ KENIJE. JAR I JAMAJKE

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš proglašena je za SVETSKU MLADU ZVEZDU U USPONU od strane Svetske atletike.

Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u ovoj godini, na Svetskom atletskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, Svetskom atletskom prvenstvu u Oregonu22 i drugim događajima širom sveta.

Titulu “Mlade zvezde u usponu” izabrao je međunarodni tim stručnjaka, a Adriana Vilagoš ove godine odbranila je titulu Svetske šampionke u bacanju koplja do 20 godina, osvojila Evropsko seniorsko srebro i zauzela 11-to mesto najboljih rezultata na svetu do 20 godina.

-Ovo mi je veliko priznanje. Jako sam srećna i velika mi je čast da sam izabrana za Rising star Svetske atletike. Godina mi je bila baš uspešna i ova titula je krunisanje svega i daje mi krila da još više treniram i da budem još bolja – izjavila je Adriana.

Ostale nominovane atletičarke bile su: Jackline Chepkoech (Kenija) – 3000 m stipl, Faith Cherotich (Kenija) – 3000 m stipl, Mine De Klerk (Južnoafrička republika) – bacanje kugle i bacanje diska, Kerrica Hill (Jamajka) – 100 m prepone.

FOTO – SAS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Proglašeni najbolji atletičari u Srbiji

DODELJENA PRIZNANJA ZA 2021. I 2022. GODINU

Istorija srpske atletike zlatnim slovima biće ispisana na stranicama koje budu oslikavale takmičarske sezone 2021. i 2022. Kao nikada do sada zabeležen je rezultatski bum, padali su rekordi, nizale se medalje, magija srpskih asova na bojnim poljima “kraljice sportova” širom meridijana jačala je iz meseca u mesec.

Svu rezultatsku raskoš koju smo doživeli od naših atletskih vedeta dodatno je obogatio najveći sportski događaj ikada održan u našoj prestonici, Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani koje je dobilo najviše ocene i proglašeno za najuspešnije ikada. Tokom tri dana uzbudljive akcije u Beogradu, u Srbiji, od 18. do 20. marta, takmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja (57 zemalja se borilo za medalje u 2017. godini). Postavljeno je sedam rekorda šampionata i 17 rekorda regionalnih asocijacija. Ukupno 31 zemlja osvojila je medalje, od kojih je 20 osvojilo zlato, uključujući i naciju domaćina.

Brojne zvanice pozdravio je predsednik SAS, Veselin Jevrosimović:

– Želim da vas sve pozdravim ispred Srpskog atletskog saveza. Spojili smo dodelu za 2021. i 2022. godinu, jer nismo bili u mogućnosti zbog pandemije korona virusa da organizujemo dodelu za 2021. godinu, Prošle sezone je bila kruna naše atletike, imali smo dva fantastična prvenstva, Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu, imali smo titulu Ivane Vulete,  a takođe smo imali najuspešnije Evropsko prvenstvo, gde smo se vratili sa četiri osvojene medalje, a ja kao predsednik mogu da budem ponosan na naše atletičare, jer je ovo kruna dugogodišnjeg rada, koji je počeo da daje rezultate.

Prvi deo programa dodeljene su plakete najuspešnijim atletičarima za 2021. godinu:
-najuspešnija mlađa pionirka Vasiljković Tara
–najuspešniji mlađi pionir Kostić Sergej
-najuspešniji stariji pionir Sekulić Gregor
-najuspešnija starija pionirka Murić Saima
-najuspešnija mlađa juniorka Vilagoš Adriana
-najuspešniji mlađi junior Stranić Jovan
-najuspešnija starija juniorka Ilić Ivana
-najuspešniji stariji junior Tomić Aleksa
–najuspešnija mlađa seniorka Lukić Anja
–najuspešniji mlađi senior Bibić Elzan
–najuspešniji senior Sinančević Armin
-najuspešnija seniorka Vuleta Ivana

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Crvena Zvezda Beograd.

Na kraju dodeljene su plakete najuspešnijima u 2022. godini i to po kategorijama:
-najuspešnija mlađa pionirka Stošić Jana
–najuspešniji mlađi pionir Radisavljević Andreja
-najuspešniji stariji pionir Ćatović Aldin
-najuspešnija starija pionirka Rajić Maša
-najuspešnija mlađa juniorka Topić Angelina
-najuspešniji mlađi junior Nisić Miloš
-najuspešnija starija juniorka Vilagoš Adriana
-najuspešniji stariji junior Vidojković Bogdan
–najuspešnija mlađa seniorka Bukvić Marija
–najuspešniji mlađi senior Kijanović Boško
–najuspešniji senior Sinančević Armin
-najuspešnija seniorka Vuleta Ivana

Za najuspešnijeg trenera plaketu je dobio Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Vojvodina, Novi Sad.

IZVOR I TEKST – SAS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu