Connect with us

Zanimljivosti

7 tipova vozača – Da li ste sveznalica ili filozof?

Pixabay

Da li vas nerviraju drugi vozači do te mere da ćete ih svesno blokirati ili namerno usporiti? Ili ste pak toliko ravnodušni da vas u vožnji ništa de dotiče? Istraživači sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka pozabavili su se ovom temom i ustanovili sedam tipova ličnosti vozača. Nije isključeno da jedan čovek objedini nekoliko tipova u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situacije.

Učitelji – Osećaju potrebu da kolegama u saobraćaju ukažu na greške i uvek očekuju priznanje za svoj trud.

Sveznalice – Oni su uvek u pravu i čućete ih kako superiorno komentarišu loše vozače. A to su svi ostali na drumu, jer samo oni znaju da voze. Nije im strano ni da zamerke drugima dobacuju kroz otvoren prozor.

Takmičari – Za njih, život je trka, a tako posmatraju i vožnju. To su oni koji uvek dodaju gas kad pokušate da ih preteknete i zatvaraju prolaz drugim „preticačima“. Ispred njih se niko nikad nije uvukao, pa se držite podalje od ovih vozača, jer zbog svog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.

Osvetnici – Po metodama su slični takmičarima, ali im se motivi razlikuju. Dok prvog vodi samo takmičarski duh, ovaj je opasniji jer svesno kažnjava vozače koji, po njemu, nemaju saobraćajnu kulturu. Među sredstvima koje koristi su usporavanje ili blokiranje drugog automobila.

Begunci – Njih ćete prepoznati po tome što slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, kako bi pobegli od frustracija koje izazivaju drugi vozači.

Lišeni sujete – Lošu vožnju posmatraće kao rizičnu, ali neće je uzimati k srcu, niti će se svetiti „grešnicima“.

Filozofi – Smireni, opušteni i pribrani, na nekolegijalne učesnike u saobraćaju gledaju racionalno, ne dozvoljavajući sebi da se razbesne.

 

(b.i)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu