Connect with us

Zanimljivosti

7 tipova vozača – Da li ste sveznalica ili filozof?

Pixabay

Da li vas nerviraju drugi vozači do te mere da ćete ih svesno blokirati ili namerno usporiti? Ili ste pak toliko ravnodušni da vas u vožnji ništa de dotiče? Istraživači sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka pozabavili su se ovom temom i ustanovili sedam tipova ličnosti vozača. Nije isključeno da jedan čovek objedini nekoliko tipova u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situacije.

Učitelji – Osećaju potrebu da kolegama u saobraćaju ukažu na greške i uvek očekuju priznanje za svoj trud.

Sveznalice – Oni su uvek u pravu i čućete ih kako superiorno komentarišu loše vozače. A to su svi ostali na drumu, jer samo oni znaju da voze. Nije im strano ni da zamerke drugima dobacuju kroz otvoren prozor.

Takmičari – Za njih, život je trka, a tako posmatraju i vožnju. To su oni koji uvek dodaju gas kad pokušate da ih preteknete i zatvaraju prolaz drugim „preticačima“. Ispred njih se niko nikad nije uvukao, pa se držite podalje od ovih vozača, jer zbog svog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.

Osvetnici – Po metodama su slični takmičarima, ali im se motivi razlikuju. Dok prvog vodi samo takmičarski duh, ovaj je opasniji jer svesno kažnjava vozače koji, po njemu, nemaju saobraćajnu kulturu. Među sredstvima koje koristi su usporavanje ili blokiranje drugog automobila.

Begunci – Njih ćete prepoznati po tome što slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, kako bi pobegli od frustracija koje izazivaju drugi vozači.

Lišeni sujete – Lošu vožnju posmatraće kao rizičnu, ali neće je uzimati k srcu, niti će se svetiti „grešnicima“.

Filozofi – Smireni, opušteni i pribrani, na nekolegijalne učesnike u saobraćaju gledaju racionalno, ne dozvoljavajući sebi da se razbesne.

 

(b.i)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Aktuelno

Koliko košta najskuplji parfem na svetu i od čega je napravljen

Printskrin YT

Cene parfema mogu biti paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u proseku vrijedi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok.

Naime, zvanično najskuplji parfem na svetu je popularni Shumukh, čija jedna bočica košta neverovatnih 1,29 mil USD.

Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svetu, tačnije 3.500 njih. Napravio ga je Asgar Adam Ali, vlasnik luskuzne kompanije Nabeel Perfumes. Prvi put je predstavljen 2019. godine u Dubaiju.

Shumukh sadrži i bisere, kao i 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da bi on bio napravljen trebalo je više od 490 pokušaja. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.

Miris ovog parfema na koži u proseku traje više od 12 sati. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je potpuno neverovatno.

S tako vrtoglavom cifrom Shumukh je sa trona je odmah svrgao Golden delicious, kompanije DKNY, čija je vrednost procenjena na milion dolara.

Flašica parfema sadrži 2.909 dragocenih kamenčića, odnosno 183 žutih safira, 2.700 belih dijamanata, veliki ovalni safir sa Šri Lanke, 15 pink dijamanata iz Australije, 4 rose-cut dijamanta, specijalni tirkizni turmalin iz Brazila, ovalno sečeni rubin, kruškoliki roze dijamant i besprekorni žuti dijamant. Svaki dragi kamen je ručno nanesen.

 

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu