Connect with us

Kultura

43. Borini pozorišni dani počinju 21. oktobra u Vranju

Foto: Pixabay

Pod sloganom „Pozorište u traumatizovanom društvu“ u Vranju će od 21. do 28. oktobra biti održan 43. Festival Borini pozorišni dani.

U konkurenciji festivala će se po prvi put naći i predstave iz Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije, što ovaj festival čini regionalno značajnom pozorišnom manifestacijom.

Festival će premijerom predstave „Ništa nećemo zaboraviti“ po motivima proze Vere Cenić otvoriti matični ansambl.

Na Borinim pozorišnim danima biće dodeljeno ukupno pet nagrada. Za najbolju predstavu, adaptaciju i dramatizaciju, najbolju mušku i žensku ulogu kao i nagrada publike „Radoslav Radivojević“. Žirijim će predsedavati Dušan Petrović profesor FDU iz Beograda, a člnovi su i Katarina Kocevska glumica iz Skoplja i Davor Špišić dramski pisac iz Osjeka.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu