Connect with us

Kultura

Zrenjaninski muzej realizuje foto poziv za posetioce

Foto: Pixabay

Sa idejom da posetioci muzej doživlјavaju kao svoj prostor i da boravak u njemu može biti inspirativan, Narodni muzej Zrenjanin pozivao je zainteresovane da pošalju fotografije koje su snimili prilikom posete muzeju.

Namera je da posetioci do kraja avgusta pošalјu svoje fotografije snimlјene na stalnoj postavci zrenjaninskog muzeja na kojima su sa porodicom, prijatelјima, dragim osobama ili sami.

Fotografije se šalju na imejl adresu: [email protected]

Kako je zrenjaninski muzej najavio, od odabranih fotografija biće napravljen kolaž koji će trajno krasiti deo prostora namenjenog mladima, saopštila je ova ustanova kulture.

Inspiracija i povod je predstojeća izložba u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, koja će biti otvorena u septembru i koja nosi naziv „Intimni prostori Mirjane Nikolić Pećinar”.

Ova izložba će predstaviti životni i stvaralački put pomenute slikarke, koja je odrasla i školovala se u Zrenjaninu.

Pred kraj života je izrazila želјu da deo njenih slika bude poklonjen Narodnom muzeju Zrenjanin, što je njena kćerka Milica i ostvarila ustupanjem ostalih porodičnih dela i fotografija.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

52.Zlatno pero Beograda i 17. Međunarodni bijenale ilustracije

Foto: Nikolina Radulović Velić - Multipersonality

52. Zlatno pero Beograda i 17. Međunarodni bijenale ilustracije biće otvorenu 12. decembra u 19. časova u Konaku kneginje Ljubice.

2023. godina u kojoj ULUPUDS obeležava 70. godina postojanja, završava se jednom od najdugovečnijih i najznačajnijih tradicionalnih izložbi ULUPUDSA : Zlatnim perom Beograda.

Ovogodišnje 52. Zlatno pero Beograda, ujedno i 17. Međunarodni bijenale ilustracije, kroz dijapazon stilova okupio je 122 umetnika iz zemlje i inostranstva. Ilustracija je specifična grana umetnosti koja se uglavnom vezuje za tekst u knjigama, časopisima, novinama i drugim publikacijama i najčešća je kao likovna interpretacija teksta. Njena uloga je da objašnjava i dopunjuje tekst, a često se ilustracija knjige i njeno oblikovanje stapaju u jedinstven umetnički izraz. Ilustracije neretko govore ubedljivije, jednostavnije, zanimljivije i direktnije od reči. I Upravo takav je i odabir preko 200 radova će biti predstavljeno na izložbi u „Galeriji pod svodovima“ u beogradskom Konaku kneginje Ljubice.

Izložba je otvorena od 12. do 31. decembra 2023. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu