Connect with us

Kultura

Zrenjaninska filharmonija izvodi Betovenovu 5. simfoniju sa đacima

Foto: Pixabay

Betovenova simfonija, đaci muzičke škole i Zrenjaninska filharomija uveličaće završetak školske godine na zajedničkoj svečanosti predstojećeg vikenda u Zrenjaninu.

U okviru ovogodišnje koncertne sezone Zrenjaninske filharmonije – Zrenjaninskog kamernog orkestra u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 10. juna, kao solisti nastupiće učenici zrenjaninske Muzičke škole Josif Marinković”.

Natsupaju Darija Čanji (violina) Vaskrsija Kovačević (solo pevanje), Danica Momirov(klavir), Vladimir Aleksić (trombon) i Vuk Simić (trombon).

Koncert se organizuje u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom i Muzičkom školom “Josif Marinković”.

Publika će imati priliku da za premijerno izvođenje od strane Zrenjaninske filharmonije i mladih solista čuje simfoniju Ludviga Van Betovena br. 5, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.Koncert počinje u 20 časova a ulaz je besplatan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu