Connect with us

Ostali Sportovi

Dva zlata i dva srebra za mlade srpske kajakaše

900 UČESNIKA IZ 33 ZEMLJE NA ADI CIGANLIJI

Srpske kajakašice Dina Bacelj i Dunja Stanojev osvojile su zlatnu medalju u dvosedu na 500 metara na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje se održava na Adi Ciganliji.

Srebrnu medalju osvojila je posada Mađarske, Debreceni i Polai (1:46.075), dok je treće mesto pripalo Italijankama Grata i Roseti (1:46.698)

Novu medalju za Srbiju Dunja Stanojev osvaja u disciplini K1-200 vremenom 41.740. Ispred naše briljantne devojke sa prednošću od samo 50 stotinki stigla je Nemica Čelzi Rouzekan rezultatom 41.240. Treća je bila Mađarica Reka Kisko (42.290).

U konkurenciji mlađih seniora, pred domaćom publikom, srpski četverac na 500 metara u sastavu Stefan Vrdoljak, Nikola Kovačević, Luka Stojkov i Branko Lagundžić osvojio je srebrnu medalju vremenom 1:22.538. Zlato je mladim asovima Srbije izmaklo za samo 70 stotinki, a osvojila ih je posada Poljske Vojčeh Pilar, Piotr Moravski, Viktor Lehcisnki, Filip Vekvert rezultatom 1:22.468, dok su kao treći kroz cilj prošli Nemci u sastavu Linus Bange, Jakob Kuršat, Leonard Buš, Nils Globke ostvarivši vreme 1:23.065.

U disciplini K1 200 metara juniori mladi Strahinja Dragosavljević poput strele izveslao je finalnu trku i vremenom 35.602 srpskoj selekciji na Adi Ciganliji doneo četvrto odličje, drugo zlato! Iza sebe Strahinja je ostavio kolegu iz Nemačke Tilmana Somera koji je osvojio srebro rezultatom 35.687 i Slovenca Matevža Manfreda koji je do bronze stigao vremenom 35.812.

FOTO – KAJAKAŠKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostali Sportovi

Rus Arkadij Dvorkovič reizabran za predsednika FIDE

PROTIVKANDIDATI BILI UKRAJINAC, BELORUS I FRANCUZ

Rus Arkadij Dvorkovič (50) ponovo je izabran za predsednika Svetske šahovske federacije.

Ostali kandidati bili su Ukrajinac Andrej Barišpolets, Belorus Inalbek Šeripov i Francuz Bašar Kuatli, koji je kasnije povukao svoju kandidaturu.

Na kongresu FIDE je učestvovalo 179 delegata, od kojih je 157 glasalo za Dvorkoviča, dok je Ukrajinac Barišpolets dobio 16 glasova.

Petostruki svetski šampion, Indijac Višanatan Anand, je zamenik predsednika FIDE.

FOTO – FIDE OFFICIAL SITE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu