Connect with us

Borilački sportovi

Zlatna medalja za tekvondistu Takova

ALEKSANDRA PERIŠIĆ U MANČESTERU UZELA BRONZU

Stefan Takov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mančesteru, a Aleksandra Perišić osvojila je bronzanu medalju .

Šampionat je okupio je više od 400 najboljih tekvondista i tekvondistkinja iz 45 zemalja, a reprezentaciju Srbije predstavljalo je od četrnaest takmičara.

Stefan Takov napravio je najveći rezultat u svojoj dosadašnjoj karijeri i ovom zlatnom medaljom je potrdio da naš tekvondo ima sjajnu budućnost.

Stefan je u težinskoj kategoriji do 74kg prilično sigurno došao do titule prvaka Evrope.

On je u prvom kolu pobedio Francuza Mehdija Žermamija. U sledećem meču sastao se sa prvim nosiocem žreba, Špancem Danielom Barerom Kasadom kojeg je pobedio rezultatom 22:16, što je predstavljalo ključni momenat u njegovom današnjem nastupu.

U polufinalnom meču sastao se sa Turčinom Muhamedom Eminom Jildizom kojeg je pobedio u tesnom meču rezultatom 13:12. Na kraju, u večernjem programu finalnog dana takmičenja, Stefan je sigurnom pobedom nad takmičarom iz Bosne i Hercegovine Nedžadom Husićem, osvojio zlatnu medalju i na taj način najavio veliki potencijal sa kojim raspolaže. Ovaj takmičar, koji još uvek nema punih 20 godina, svojoj tituli juniorskog prvaka Evrope iz 2019. godine, sada je pridodao i titulu seniorskog prvaka Starog kontinenta.

Prvog dana takmičenja nastupili su Tijana Bogdanović, Vanja Stanković i Novak Stanić koji nisu uspeli da dođu do borbe za medalju.

Drugog dana takmičenja nastupili su Miloš Golubović, Ana Tepavac i Nadica Božanić. Miloš Golubović izgubio je u prvom kolu od takmičara iz Slovenije, Patrika Divkovića. Ana Tepavac uspela je da pobedi takmičarku iz Izraela, Danu Azran, ali je u drugom kolu izgubila od Bianke Valkden iz Velike Britanije. Nadica Božanić pobedila je u prvom kolu Grkinju Paraskevi Demogiani, ali je slično kao i Ana Tepavac u drugom kolu izgubila od Francuskinje Pol Mari Ble.

Trećeg dana takmičenja nastupili su, pored bronzane Aleksandre Perišić, još i Teodora Jović, Ivan Karajlović i Lazar Dragojević.

FOTO – OKS

A.K.

 

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Borilački sportovi

Prvu medalju u Oranu osvojio Viktor Nemeš

NAŠ RVAČ SE PLASIRAO U FINALE KATEGORIJE DO 77 KG

Prve su na borilišta izašle takmičarke u badmintonu. Ženski dubl u sastavu Marija Sudimac i Sara Lončar u 1/8 finala pobedio je ekipu Grčke rezultatom 2:0, a u četvrtfinalu Egipat takođe 2:0 u setovima. Sudimac i Lončar nastavljaju već sutra svoje takmičenje u polufinalu ženskog dubla protiv Turske.

Naša muška vaterpolo reprezentacija u drugom kolu takmičenja u grupi B pobedila je Francusku rezultatom 18:7 i kao lideri u svojoj grupi očekuju ekipu Crne Gore u trećem kolu.

Viktor Nemeš je u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 77kg u prvom kolu pobedio Egipćanina Abuoelatu rezultatom 9:0, da bi u sledećem kolu sigurno pobedio i takmičara Kupija iz Albanije rezultatom 10:1. On se u polufinalu sastao sa Grkom, Prevolarakisom i njega je sigurno pobedio i obezbedio plasman u finale gde će se boriti protiv domaćeg takmičara.

Drugi rvač Žarko Dickov je u prvom kolu izgubio od italijanskog takmičara Mingucija 3:6, ali je plasmanom u finale Italijan omogućio Dickovu borbu za bronzanu medalju protiv Nureldina Hasana iz Egipta.
Naš bokser u kategoriji do 75kg, Almir Memić, sigurno je pobedio takmičara iz Libana, Ali Hašima i u ¼ finalu ga čeka Sirijac Ahmad Gusun.

Od karatista najbolji je bio Stefan Joksić koji je u četvrtfinalu ispao od Tsangare sa Kipra. Tamara Živković je u repesažu izgubila od Bosanke Šipović, a Đorđe Salapura u prvom kolu od prvaka Evrope Eltemura iz Turske.

Dejan Živković u boćanju je nakon današnjeg programa završio na prvom mestu i sa najboljim rezultatom očekuje sutrašnji nastavak takmičenja, dok je Milica Popović na 7. mestu.

Muška stonoteniska ekipa (Dimitrije Levajac, Marko Jevtović i Aleksa Gacev) nakon puna tri sata rovovske borbe je pobedila prvog nosioca Španiju 3:2 i Tunis rezultatom 3:0, čime su se plasirali u ¼ finale koje igraju sutra pre podne.

Stonoteniserke su prvi meč igrale protiv Italije i izgubile 3:2, ali su pobedile Tursku sa 3:2 i otišle u 1/4 finale.

FOTO – OKS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu