Povežite se sa nama

Kultura

Žistin Emar 15. i 16. oktobra u Muzeju nauke i tehnike

Objavljeno

on

Foto: Mike Patten

Francuska vizuelna umetnica Žistin Emar gostovaće 15. i 16. oktobra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu u okviru šestog izdanja programa „art+science“, koji organizuje Centar za promociju nauke.

Emar će prvog dana svog gostovanja, 15. oktobra, učestvovati u razgovoru „Koegzistencija prirodne i veštačke inteligencije“ koji će se održati u Muzeju nauke i tehnike, a drugog dana će na istoj lokaciji održati predavanje mladim polaznicima programa „art+science+makers lab“, kao i posetiocima koji budu došli na javno vođenje kroz postavku „Svetovi veštačke inteligencije“.

Rad ove umetnice, „Co(Al)xiestence“, za javnost je dostupan do 23. oktobra u Muzeju nauke i tehnike, i „uspostavlja plesnu interakciju primitivne inteligencije i ljudskog bića: čovek i robot pokušavaju da definišu nove perspektive o koegzistenciji u svetu“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu