Povežite se sa nama

Filmovi

Žilnik sa dva filma gost u Domu omladine Beograda

Objavljeno

on

Stara škola kapitalizma / Foto: Promo

Reditelj Želimir Žilnik biće gost projekcija svojih filmova „Ustanak u Jasku“ i „Stara škola kapitalizma“ 12. i 19. juna u Domu omladine Beograda (DOB), oba od 19.00 uz besplatan ulaz za posetioce.

Projekcije Žilnikovih filmova DOB organizuje u okviru svog programa „Dok sinema masters“ autorke i moderatorke Jovane Nikolić, a koji predstavlja „filmske klasike kratkometražnog i dugometražnog dokumentanog filma, autore koji su već ispisali istoriju domaće kinematografije i one koji još uvek stvaraju i šire uticaj na mlađe generacije“.

Ustanak u Jasku / Foto: Promo

Sve filmske projekcije biće praćene razgovorom moderatora s gostima, ili samostalnim prikazom filma i filmskih uticaja u opusu autora prikazanog filma, od strane moderatora. Ideja je da se domaća publika upozna sa specifičnostima domaćeg dokumentarnog stvaralaštva, i tendencijama na međunarodnoj sceni, u kontekstu umetnosti i savremene dokumentarne produkcije – saopštio je DOB.

Žilnik je jedan od začetnika žanra doku-drama, autor preko 50 igranih i dokumentarnih filmova, u kojima je okrenut temama koje uključuju društvenu, političku i ekonomsku kritiku svakodnevice.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Zlatni toranj filmu „Najgora osoba na svetu“

Objavljeno

on

Najgora osoba na svetu / Foto: Promo

Na završnoj konferenciji za medije 28. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su dobitnici nagrada Zlatni toranj.

Nagade će biti dodeljene za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, specijalnog priznanja žirija Glavnog takmičarskog programa, nagrade za najbolji film u selekciji Paralele i Sudari, specijalnog priznanja žirija kritike i nagrade žirija FIPRESCI.

Međunarodni žiri 28. Festivala evropskog filma Palić 2021, je za najbolji film Glavnog takmičarskog programa festivala odabrao ostvarenje „Najgora osoba na svetu“ reditelja Joakima Trira.

Žiri u sastavu: filmski kritičar Klaus Eder (Nemačka), glumica Minja Peković (Srbija), filmski reditelj Jovan Arsenić (Nemačka), filmski reditelj Kristos Nikou (Grčka) i filmska rediteljka Daria Oniščenko (Ukrajina), nagradu Zlatni toranj dodeljuje „za majstorstvo korišćenja svih elemenata kinematografije u dubinskom istraživanju psihologije ljudskih odnosa u savremenom društvu“.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu