Connect with us

Kultura

Žera najavio četvrti koncert Crvene jabuke u Beogradu

Foto: Bojan Petrović / mts Dvorana promo

U druženju sa novinarima, frontmen poznatog sastava „Crvena jabuka“ Dražen Žerić Žera, najavio je i četvrti koncert u mts Dvorani, zakazan za 05. april u organizaciji mts Dvorane. 

Nakon dva već održana nastupa 08. i 09 , marta, kao i onog koji će biti održan večeras na istom mestu, bend  je dokazao da je predstavnik bosanskog pop – rok talasa koji „ne prolazi“ Beograđane.

Ne krijući radost uzastopnih susreta sa publikom, Žera je obraćajući se medijima u Baru Lisabon u mts Dvorani istakao: “ Na naše koncerte dolaze sve generacije, i stariji i omladina, čak i najmlađi, i to je ono što nas posebno ispunjava, Mi smo stara škola i kada imamo više koncerata kao sada, nikad se ne zna kakav će repertoar biti. Uglavnom postoje pesme koje moramo otpevati, i bez kojih ne smemo da napustimo salu, ali gotovo nijedan koncertni repertoar nije identičan, a kako smo dosta spontani, nikad se ne zna šta ćemo sledeće odsvirati publici“, kaže Žera.

Govoreći o prvom nastupu 08. marta, kada se publici pridružio i teniski prvak Novak Đoković , Žera je rekao: „Mi smo obični i normalni ljudi, koji idu na pijacu, u prodavnicu, radimo sve što i ostali ljudi. Tako i Novakov dolazak na naš koncert govori da je on isto jedan običan i normalan čovek, koji eto između ostalog, dolazi i na koncerta“, istakao je frontmen Jabuke.

Lider benda je  istakao  da beogradska publika važi za posebno energičnu, a od  publike i fanova  je kako tvrdi,  kroz sve godine postojanja benda- dosta naučio. “ Zanimljivo je da uprkos decenijama postojanja benda, novi elan daju mlađe generacije  koje su na našim nastupima, upravo njihova energija je dobra lekcija za nas“, zaključio je Žera.

Podsetimo, bend će u elektrik rokenrol maniru. odsvirati  hitove, među kojima su „Tugo nesrećo“; „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“  „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“ i mnogo drugih iz opusa bogatog sa preko 200 pesama, kao  i numere novijeg datuma.

lj.z.

 

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu