Connect with us

Kultura

„Žena moga muža“ 16. marta u mts Dvorani

Foto: Promo

Humoristična predstava „Žena moga muža“ reditelja Aleksandra Lazića, nastala po tekstu Saše Pantića, biće izvedena prvi put „na daskama“ mts Dvorane 16.marta u 20 sati, praćena muzikom grupe Đura i mornari.

Predstava je  nastala, u svojoj estetici, kao pandan američkim romantičnim komedijama, koje u sebi nose slatko gorke muke, koje se u ovim izvedbama prevazilaze komičnom dramskom radnjom i podražavaju likove u svojim radnjama .

Fokus predstave je na paraleli dva bračna trougla, prevari na očigled društva , dve žene, koje tumače Jelica Kovačević i Dragana Vujić i jedan stjuart koga glumi Aleksandar Lazić,  koji je u regularnom braku sa obe. Tu je i majstor  glume, Bane Vidaković,  koji je u braku, čeka dete i ima ljubavnicu čiji lik tumači Nataša Aksentijević.

„Savršeni brakovi“ sa po dve žene u isto vreme na relaciji Beograd – Tivat Kuršumlija i Pariz..

Zaplet nastaje uz pitanje, da li je ovde kraj ženskim mukama ili se iza ova dva braka kriju muškarci koji su spremni  da vole i žive višestruko? Da li će biti prihvaćeni, kao i najluđi ljubavnici od strane društva, ženske populacije,  i naravno od  svojih žena??

Dramatičan zaplet će u scenskoj formi prosuditi i kraj ovog fenomenološkog slučaja zvanog muškarac . Veliki motiv za ovaj tekst su bila pitanja muškaraca u savremenom svetu , da li je njima zaista lako da se nose sa ženskom energijom Lilit, koje je u savremenom svetu amorala na liniji groteske?

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

U Knjaževcu izvedena „Čehovljeva soba“

Foto: Pixabay

U Domu kulture u Knjaževcu sinoć je izvedena predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba“ po motivima priča Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave.

Ovo muzičko-scensko putovanje u Čehovljevu dimenziju, kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča, veoma se dopalo knjaževačkoj publici koja je zaječarske glumce nagradila aplauzom.

U predstavi igraju Marija Stanković, Gabrijel Bećarević, Ivana Bartunjek, Branislav Mijatović, Miloš Tanasković, Vujadin Milošević, Viktorija Arsić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Jelena Rajić i Ana Bretšnajder.

Članovi zaječarskog pozorišnog ansambla osim što glume, pevaju i sviraju. Bend predstave čine Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Marija Stanković i Ivana Bartunjek.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu