Connect with us

Kultura

Žena, majka, kraljica i boginja – modna revija Vršcu u čast osnaživanja i jednakosti žena

Nada Temeljković / Foto: I. Topalović

Položaj žena danas još uvek nije izjednačen u ovom turbulentnom svetu. Njih se uglavnom setimo početkom marta u susret njihovom međunarodnom prazniku… a pažnju zaslužuju svih 365 dana, svake godine!

Budući da  žene  i dalje vode borbu za svoj položaj, kreatorka Dobrica Stojanović odlučila je da 16. marta u Vinariji Helvecija 1880 u Vršcu organizuje reviju pod nazivom “Žena, majka, kraljica i boginja“ kao podršku ženama širom sveta – da nisu same i da se njihova vrednost svakodnevno ceni!

Svojim unikatnim kreacijama, Dobrica želi da stavi do znanja da pored obaveza koje svakodnevno obavljaju i tereta koji njihova krhka a snažna leđa podnesu tokom čitavog života, žene mogu izgledati i osećati se glamurozno prvenstveno u svojoj koži a onda i u njenim kreacijama.

Dobrica je dobitnica dve značajne nagrade koje su dodeljene od strane Privredne komore Srbije i Žensko preduzetništvo: Business Woman Award za 2021. godinu i Dama godine za 2022. godinu.

Nada Temeljković / Foto: I. Topalović

Na reviji je učestvovao veliki broj devojaka iz sveta modelinga a posebnu pažnju privukla je Nada Temeljković, u koju su sve oči bile uprte.

Velika mi je čast što sam učestvovala na humanitarnoj reviji Dobrice Stojanović, obzirom da sam imala dodeljenu ulogu i mali performans koji je pobrao brojne ovacije publike. Nosila sam dve specijalne kreacije: haljinu i kombinezon kao i kupaće kostime koji su namenjeni svakom tipu ženske figure. Utisci su predivni, još jednom je dokazano da su žene važne svakoga dana i da glavnu ulogu vrši harizma i x faktor koji ja i više nego očigledno posedujem“ – rekla je Nada Temeljković.

Dobrica Stojanović / Foto: I. Topalović

Organizator revije je Kinološko društvo Novi Beograd dok je tehnička podrška bila Pet friendly emisija. Revija je takođe imala i humanitarni karakter i deo novca će biti doniran azilima za napuštene životinje.

„Sve je bilo stresno, zaista stresno. Trebalo je sve ovo organizovati i uvek je ona strepnja da li će se sve završiti onako kako treba i da li će sve proći kako treba. Međutim i pored svog stresa ja sam uzbuđena. Prezadovoljna sam, samim tim što sam obeležila 10 godina svog rada na ovim unikatnim haljinama. Ovo je prvenstveno podrška ženama i ja sam to nazvala „žena ženi“, tako da svakako podrška žena ženi se nastavlja i posle ove revije i mislim da ću se još više angažovati na toj podršci žena preduzetnica jer mislim da jako slabu podršku imaju pa onda ajde da sve zajedno poguramo i da jedna druga budemo support“ – izjavila je kreatorka Dobrica Stojanović.

Defile / Foto: I. Topalović

Na reviji su osim haljina Dobrice Stojanović, prikazani i kupaći kostimi brenda Anita since 1886 kao i venčanice brenda Marry M brides.

Autor: I. Topalović

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Filharmonija svira muziku iz crtaća za školarce

Foto: Promo (BGF)

U Beogradskoj filharmoniji su počeli koncerti za školarce, koji se održavaju radnim danima, od 22 do 31. marta, od 10 i 12 časova u filharmonijskoj sali.

Pod dirigentskom palicom mladog Vuka Wolkova Popovića, zajedno sa Tamarom Marinković Tomić i Slavicom Perić u ulozi naratorki, orkestar izvodi muziku iz poznatih crtanih filmova, a pridružuje im se i misteriozni instrument koji sam svira.

Pod nazivom „Nacrtani orkestar“, ciklus koncerata za mlađe školarce, „ispituje“ koliko današnje generacije poznaju antologijska animirana ostvarenja kao što su „101 dalmatinac”, “Porodica Kremenko”, “Tom i Džeri”, “Inspektor Gedžet”, “Aladin”, “Kralj lavova”… Muzika ovog žanra toliko je slikovita i ubedljiva da radnja može da se zamišlja bez filmskog platna i televizijskog ekrana.

Međutim, na kraju ovog vodiča, školarci imaju priliku i da pogledaju jedan od najčuvenijih crtaća svih vremena uz klavir koji muziku svira sam, bez pijaniste. Mnoge generacije sećaju se antologijske epizode pod nazivom “Mačiji koncert” iz “Tom i Džeri” serijala. U ovom crtaću, centralnu ulogu ima klavir za kojim je mačak Tom kao pijanista, dok miš Džeri pokušava da ga omete. A u filharmonijskom izvođenju, zvezda koncerta je Stenvej SPIRIO r, čudo od instrumenta i klavir poslednje generacije, kome se dirke same pokreću tako što je “Mačji koncert” deo mehanizma i datoteke čuda od instrumenta koji je već na prvim koncertima potpuno oduševio decu.

Filharmoničarke Tamara Marinković Tomić i Slavica Perić, u ulogama naratorki, godinama unazad animiraju brojne generacije dece uvodeći ih u orkestarski svet na zabavan i njima prilagođen način, a Vuk Wolkov Popović, sa samo 23 godine po drugi put predvodi Filharmoniju na dečjim koncertima, ubedljivo gradeći svoju dirigentsku karijeru.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu