Connect with us

Kultura

Žena, majka, kraljica i boginja – modna revija Vršcu u čast osnaživanja i jednakosti žena

Nada Temeljković / Foto: I. Topalović

Položaj žena danas još uvek nije izjednačen u ovom turbulentnom svetu. Njih se uglavnom setimo početkom marta u susret njihovom međunarodnom prazniku… a pažnju zaslužuju svih 365 dana, svake godine!

Budući da  žene  i dalje vode borbu za svoj položaj, kreatorka Dobrica Stojanović odlučila je da 16. marta u Vinariji Helvecija 1880 u Vršcu organizuje reviju pod nazivom “Žena, majka, kraljica i boginja“ kao podršku ženama širom sveta – da nisu same i da se njihova vrednost svakodnevno ceni!

Svojim unikatnim kreacijama, Dobrica želi da stavi do znanja da pored obaveza koje svakodnevno obavljaju i tereta koji njihova krhka a snažna leđa podnesu tokom čitavog života, žene mogu izgledati i osećati se glamurozno prvenstveno u svojoj koži a onda i u njenim kreacijama.

Dobrica je dobitnica dve značajne nagrade koje su dodeljene od strane Privredne komore Srbije i Žensko preduzetništvo: Business Woman Award za 2021. godinu i Dama godine za 2022. godinu.

Nada Temeljković / Foto: I. Topalović

Na reviji je učestvovao veliki broj devojaka iz sveta modelinga a posebnu pažnju privukla je Nada Temeljković, u koju su sve oči bile uprte.

Velika mi je čast što sam učestvovala na humanitarnoj reviji Dobrice Stojanović, obzirom da sam imala dodeljenu ulogu i mali performans koji je pobrao brojne ovacije publike. Nosila sam dve specijalne kreacije: haljinu i kombinezon kao i kupaće kostime koji su namenjeni svakom tipu ženske figure. Utisci su predivni, još jednom je dokazano da su žene važne svakoga dana i da glavnu ulogu vrši harizma i x faktor koji ja i više nego očigledno posedujem“ – rekla je Nada Temeljković.

Dobrica Stojanović / Foto: I. Topalović

Organizator revije je Kinološko društvo Novi Beograd dok je tehnička podrška bila Pet friendly emisija. Revija je takođe imala i humanitarni karakter i deo novca će biti doniran azilima za napuštene životinje.

„Sve je bilo stresno, zaista stresno. Trebalo je sve ovo organizovati i uvek je ona strepnja da li će se sve završiti onako kako treba i da li će sve proći kako treba. Međutim i pored svog stresa ja sam uzbuđena. Prezadovoljna sam, samim tim što sam obeležila 10 godina svog rada na ovim unikatnim haljinama. Ovo je prvenstveno podrška ženama i ja sam to nazvala „žena ženi“, tako da svakako podrška žena ženi se nastavlja i posle ove revije i mislim da ću se još više angažovati na toj podršci žena preduzetnica jer mislim da jako slabu podršku imaju pa onda ajde da sve zajedno poguramo i da jedna druga budemo support“ – izjavila je kreatorka Dobrica Stojanović.

Defile / Foto: I. Topalović

Na reviji su osim haljina Dobrice Stojanović, prikazani i kupaći kostimi brenda Anita since 1886 kao i venčanice brenda Marry M brides.

Autor: I. Topalović

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Vlatko Stefanovski trio nastupio u mts Dvorani

Foto: Bojan Petrović

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski sa svojim triom održao je nezaboravni koncert u punoj mts Dvorani.

Beograđani su posle dužeg vremena imali prilike da uživo čuju vrsnog instrumentalistu sa bendom u celovečernjoj „gitarskoj magiji“ koju je priredio ovdašnjoj publici na koncertu dugom dva i po sata.

Malo je reći da je publika uživala nošena zvukom koji u jedinstvenom muzičkom izrazu stvara Stefanovski sa svojim triom ( bas Ivan Kukić, bubanj Jan Stefanovski i gitara Vlatko Stefanovski). Triu se  u svirci ovoga puta  pridružio i gost za klavijaturom  Damir Imeri.

Naime, jedan od omiljenih muzičara sa ovih prostora dočekan je burnim ovacijama, te se nakon kratkog uvoda pozdravljajući Beograđane, odmah latio gitare i koncert otvorio pesmom Skyhook.  Nakon impozantnog uvoda, publiku su polako počeli da očaravaju i „nose“ najpre čuvena Makedonsko devojče, a odmah potom i Kandilice, Verba nadež ljubov, Nisam tvoj, Talasna dužina, Istok Zapad, da bi mu se u izvedbi nunere Si zaljubiv pridružio specijalni gost- Rade Šerbedžija, čijim se pojavljivanjem publika oduševila.

U veštim kombinacijama stilova,po čemu je i poznat, publika je iskusila vrhunsko umeće na instrumentima koji su kombinovali džez, rokenrol, bluz, džez fjužn, kao i makedonsku tradicionalnu muziku. Tako su se mogli čuti na gitarama, bogato skrojeni ritmovi pesama Gypsy song, Femme fatale, Zajdi Zadji, a posebni trans publika je doživela izvođenjem pesme Čuvam noć od budnih i Kao Kakao sa istoimenog albuma iz 1987. godine , čuvene grupe Leb i sol, čiji je Stefanovski osnivač.

Koncert je završio pozdravljajući Beograđane i u samom finišu  svirajući Skopje, Bistra voda, Aber dojde donke i Uči me majko karaj me.

Podsetimo, Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu Leb i sol. Poreklom i z Makedonije, VlatkoStefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio Leb i sol. Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu