Povežite se sa nama

Kultura

Završen Arsenal fest, prvi evropski festival od izbijanja pandemije

Objavljeno

on

Riblja Čorba / Foto: Nemanja Đorđević

U Kragujevcu je u subotu završen jedanaesti Arsenal fest, prvi festival u Evropi koji je održan od početka pandemije koronavirusa.

Arsenal fest je ove godine pokazao da je moguće organizovati bezbedan festival uz poštovanje odluke o potvrdama o revakcini ili testiranju pre ulaska na festival. Tokom tri festivalska dana testirano je oko pet hiljada posetilaca.

Arsenal Fest / Foto: Nemanja Đorđević

U okviru 11. Arsenal Festa, na tri bine nastupilo je više od 50 domaćih, regionalnih i internacionalnih izvođača koji godinu i po dana zbog epidemije nisu bili na sceni. Festival je pratilo 150 novinarskih redakcija, a publiku su, pored posetilaca iz Srbije činili i gosti iz Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Velike Britanije, Austrije, Bugarske..

Festival je bio obogaćen pratećim filmskim programom, tribinama, kao i izložbama fotografija Nemanje Đorđevića i postavkom skulptura umetnika Viktora Kiša, koje su krasile centralni prostor festivala.

Ingvi Malmistin / Foto: Nemanja Đorđević

Kroz kapije Kneževog arsenala u protekla tri dana ukupno je prošlo više od 23 hiljade posetilaca.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Slovenački film „Ja sam Frenk“ u bioskopima

Objavljeno

on

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Najnoviji film Metoda Peveca „Ja sam Frenk“ istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa.

Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk (Janez Skof), još uvek idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testament svog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima. Frenkov brat, kapitalistički nastrojen Brane (Valter Dragan) veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines (Katarina Cas) ponovo dolazi u prvi plan.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Ulogu u filmu ima čuveni jugoslovenski glumac Radko Polič koga domaća publika pamti kao strogog kapetana Ditriha koga zavodi pevačica Balkan ekspresa Lili.

„Scenario za film „Ja sam Frenk“ nastao je zbog Frenka. Iako je on samo izmišljeni junak, jednog dana je skoro bukvalno pokucao na moja vrata. Pratio ga je vonj alkohola i krčmarske priče. Počeo je govoriti o svom bratu, o ocu, o svojoj ljubavi, o muzici i opet o sebi. Zaveo me, verovao sam mu i zapisao njegove priče“, o filmu je rekao reditelj Metod Pevec.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Film „Ja sam Frenk“ možete pogledati u biokopima:  Kombank Dvorana, Cine Grand Rakovica, Cinpelexx Ušće, Tuckwood Beograd, Vilin Grad Niš, Cine Grand Delta planet Niš, Kulturni centra Novi Sad, kao i u bioskopima na Paliću, u Požarevcu, Kovinu i Lazarevcu.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu