Connect with us

Kultura

Wine Garden 3. i 4. juna u Botaničkoj bašti

Foto: Promo

Petu godinu zaredom Botaniška bašta „Jevremovac“ će tokom prvog vikenda juna postati vinska bašta.

Jedna od najpopularnijih manifestacija prestonice Wine Garden je od prvog izdanja prevazišla okvire vinskih događaja na koje su posetioci navikli. Ova manifestacija nije posvećena samo vinu, već je prerasla u događaj na kome se okupljaju i ljubitelji prirode, muzike i odlične hrane.

Iz godine u godinu je vinska ponuda sve bogatija, tako da će ove godine „rajsko piće“ posetiocima ponuditi više od 80 vinarija iz Srbije, regiona i sveta. Degustacije vina su neograničene i besplatne, a za bolji užitak svaki posetilac će na ulazu dobiti vinsku čašu.

Osim vina posetioce, kao i svake godine, očekuje i bogat izbor sireva i hrane, a sve će biti začinjeno i raznovrsnim muzičkim i zabavnim programom na čak pet punktova širom Botaničke bašte. Sviraće se džez, evergreen, strana pop i filmska muzika, najlepša dela klasične muzike, a igraće se swing i rockabilly. Na velikim zelenim površinama će biti postavljeni lejzi begovi i prostirke za sedenje, tako da će svako moći da pronađe svoj kutak za uživanje.

Iako se Botanička bašta prostire na preko 5 hektara površine, zbog ugođaja i komfora, broj posetilaca će biti ograničen i zato na vreme obezbedite svoju ulaznicu. Wine Garden je jedina vinska manifestacija u regionu gde se iz godine u godinu traži karta više!

Kapije će za posetioce biti otvorene 3. i 4. juna od 14 do 21 čas, a ulaznice po ceni od 1.500 dinara se u pretprodaji mogu kupiti online na Tickets.rs ili direktno na prodajnim mestima Ticket Vision.

Producenti su Udruženje Vinski maraton i Fusion Event, uz podršku Turističke organizacije Beograda koja je Wine Garden uvrstila među najznačajnije manifestacije u gradu.

Više informacija na www.winegarden.rs i na Facebook i Instagram profilima manifestacije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Odlomci“ na Cvetnom trgu

Foto: Promo

Izložba „Odlomci“  Miloša Tomića biće otvorena u Paviljonu na Cvetnom trgu (ugao Njegoševe i ulice Kralja Milana) od 3. do 11. oktobra.

Kustoskinja izložbe je Marija Radoš.

Miloš je zaljubljenik u predmete. U svet predmeta u limbu između života i apsoluta, očišćen od ljudi i funkcija koje emanira posredno kroz pohabanost i rabljenost. Svi ti predmeti koje pronalazi, transformisani njegovom pažnjom i imaginacijom postaju grandiozni i neretko zaslužuju kolekcije, kakvih je Miloš prikupio dosta. Ti predmeti su „lepi” i imaju posebne i nezamenljive, samim tim i herojske uloge u aktivnostima malih života.

ODLOMCI koje ovom prilikom izlaže u staklenoj kućici na Cvetnom trgu su komadi plastičnih lavora i posuda koje je nalazio na obalama reka Dunava i Save, po napuštenim fabrikama, divljim deponijama, buvljacima kad se prodavci pokupe. To je otpad, ruglo savremene civilizacije i opasnost za sredinu i život, ali negativna konotacija staje u trenutku kada Miloš u svom pasioniranom lovu po mulju i prašini ugleda obojeni komad plastike. Miloš ne koristi polje umetnosti da bi poslao poruku i mobilisao pažnju, on propušta sadržaje kroz dublje slojeve svoje ličnosti i time ih menja.

S obzirom na to da su mu prioritetni lični angažman, interakcija i otvorenost za ljude, situacije i predmete, a da su „čuda” koja nalazi i stvara svakodnevna, mašta o svojoj vitrini u gradu u kojoj bi stalno menjao postavke. Kao što je upetljana veza njegove umetnosti i svakodnevice, tako bi i ta vitrina bila prikladna kao deo gradskog ambijenta, protočna, promenljiva, direktna, lako manipulisana, podložna nekontrolisanim intervencijama i reakcijama prolaznika. Zbog svega toga se ovo izlaganje segmenta njegovog rada i aktivnosti u ogranizaciji KCB-a i dešava van likovne galerije u ovom gradskom prostoru, koji ima svoju logiku i istoriju, ali i transparentnost – da samo postoji u dinamici grada.

Zbog toga neće biti ni klasičnog otvaranja izložbe na kojima je uglavnom uštogljena atmosfera već će tokom trajanja izložbe publika biti pozivana na druženja, kreativne seanse i razmene sa umetnikom.

Vizuelni dobošar koji će sredstvima stripa i minimalističke animacije praviti buku oko izložbe, za i protiv nje: Miloš Ćosović Desko

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu