Connect with us

Kultura

Vlatko Stefanovski 10. decembra u mts Dvorani

Foto: Promo

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u mts Dvorani.

Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.

Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko  vešto kombinuje etno džez,  rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju „makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova“. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen  u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav Leb i sol.

Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.

Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Film „Sunce i beton“ otvara GoetheFEST

Foto: Promo

Ovogodišnje, 12. izdanje GoetheFEST-a otvoriće film „Sunce i beton“ u režiji Dejvida Vnenta, osvajač Bavarske nagrade 2022. za najbolji scenario, 12. oktobra u Kulturnom centru Beograda.

Ovo ostvarenje je beskompromisna filmska adaptacija bestselera proslavljenog nemačkog stand-up komičara, podcast voditelja i pisca Feliksa Lobrehta.

Radnja filma odigrava se u stambenom naselju Berlin-Gropijuštat u najtoplije leto 2003. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu