Connect with us

Ostali Sportovi

Visoka pobeda šahista Srbije protiv Islanda

ŠAHISTKINJE NEOČEKIVANO IZGUBILE OD INDONEZIJE

Šahisti Srbije savladali su čvrstu ekipu Islanda sa 3:1 i nagovestili da u preostala 3 kola mogu i do boljeg konačnog plasmana od trenutnog 14. mesta, ili makar više od predviđenog startnog 23.

Pobedama Roberta Markuša nad Gudmundurom Kjartarsonom i čelnog igrača Aleksandra Inđića protiv Stejna Gretarsona, naša selekcija povela je sa 2:0. Velimir Ivić je remizirao sa Hanesom Stefansonom. Ivan Ivanišević u partiji sa pešakom više i raznobojnim lovcima u završnici protiv Helgi Gretarsona nije mogao da ostvari više od pola poena.

Naša ekipa u sutrašnjem 9. kolu sastaće se sa Kazahstanom, čija 40. startna pozicija ne sme da nas zavara, jer je trenutnim 12. mestom daleko nadmašio očekivanja.

Šahistkinje Srbije su u ovo kolo ušle sa 29. pozicije, a posle neočekivanog poraza od Indonezije 1½:2½ pale na 34. Jovana Erić je na trećoj tabli savladala Farihu Marioh, Adela Velikić na četvrtoj reizirala sa Anastasiom Citrom. Konačnu prevagu Indonežankama donele su Harizma Sukundar i Varda Aulia, pobedama na čelnim pločama protiv Teodore Injac i Tijane Blagojević koja je doživela treći uzastopni poraz.

U preostala tri kola našim šahistkinjama su potrebne ubedljive pobede za proboj makar oko svoje 18. startne pozicije. Prva prilika je već u sutrašnjem 9. kolu protiv Finkinja koje u proseku imaju 200 poena niži rejting.

Šahistkinje, 8. kolo: Srbija-Indonezija 1½:2½, Indija-Ukrajina 2:2, Gruzija-Jermenija 3½:½, Indija C-Poljska 1:3, Rumunija-Azerbejdžan 2:2, Kazahstan-Slovačka 3½:½ itd.

Plasman: 1. Indija 15 meč-bodova i 23 poena, 2. Gruzija 14 (22), 3. Ukrajina 13 (23), 4… 34. Srbija 10 (18½) itd. U 9. kolu sastaće se: Finska-

Šahisti 8. kolo: Srbija-Island 3:1, Jermenija-Indija 2½:1½, SAD-Indija B 1:3 (Karuana-Gukeš 0:1, Aronjan-Sarin ½:½, So-Pragnananda ½:½, Domingez- Sadvani 0:1), Nemačka-Uzbekistan 1½:2½, Kazahstan-Azerbejdžan 1½:2½, Holandija-Mađarska 3:1, Iran-Francuska 2½:1½ itd.

Plasman: 1. Jermenija 15 (22), 2. Indija B 14 (25½), 3. Uzbekistan 14 (25½)… 14. Srbija 12 (20) itd.

FOTO – ŠSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostali Sportovi

Mikecu prvo mesto na Trofeju Dalmacije u Solinu

DRUGO MESTO ZAUZEO JE DUŠKO PETROV

Olimpijski vicešampion Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na Trofeju Dalmacije održanom u Solinu, ispred kolege iz reprezentacije Srbije Duška Petrova.

Grupa srpskih strelaca pištoljem je desetodnevne pripreme u Solinu završila učešćem na turniru, na kome su sem naših i hrvatskih strelaca učestvovali i takmičari iz Mađarske i BiH.

Mikec je bio najprecizniji u kvalifikacijama, u kojima je Petrov zauzeo treće mesto. Dvojica srpskih strelaca su se izdvojili u finalu, u kome je najbolji rezultat postigao Mikec – 254,5 krugova, dok je Petrov na drugom mestu zaostao samo pola kruga.

Naši reprezentativci su izjednačenu borbu nastavili i u duelu za zlato. Do same završnice bili su jedan drugom rame uz rame. Na kraju je, Mikec bio precizniji u odlučujućoj 15.seriji, osvojio dva poena i trijumfovao 16:14.

FOTO I TEKST – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu